Fudbal

Terzić želi Dinamo u Ligi šampiona, evo zašto

Terzić želi Dinamo u Ligi šampiona, evo zašto
Foto: Tanjug (Arhiva) | Terzić želi Dinamo u Ligi šampiona, evo zašto

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izrazio je želju da tim Vladana Milojevića na žrijebu za Ligu šampiona dobije Dinamo iz Zagreba i da na terenu pokaže da je najbolji u regionu.

Zvezda se pred sutrašnji žrijeb Ligu šampiona nalazi u četvrtom šeširu, Dinamo je u trećem, pa postoji mogućnost da se susretnu prvi put od raspada Jugoslavije.

"Voleo bih da dobijemo Dinamo da se izmerimo na terenu ko je bolji. Zvezda se izborila kao najbolji i najveći klub u regionu. Sigurno bi taj dvomeč izazvao mnogo predigri koje nemaju veze sa sportom, a koje bih voleo da izbegnemo, ali bih voleo da Dinamu pokažemo da smo najboljim na ovim prostorima", rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima u klupskom hotelu.

On je dodao i da volio najatraktivnije rivale u grupi Lige šampiona.

"Beograd želi najveće igrače i asove, pravi sportski događaj. Narod je želja velikih utakmica, da vidi Real, Barselonu, Juventus, Bajern... Prošle godine smo pokazali da možemo sa najvećima".

Žrijeb za Ligu šampiona na programu je sutra od 18 sati u Monaku.

Terzić: "Kome smetaju tenk i šlemovi?"

Prevelika pompa i bespotrena negativna konotacija data je tenku postavljenom ispred stadiona "Rajko Mitić", tvrdi Terzić.

On je iznio primjer i da tenk postoji ispred stadiona moskovskog CSKA, kao i topovi na Arsenalovom Emirejtsu u Londonu, pa niko ne pravi problem.

"Velika se pompa podigla, posebno kod onih koju su negativno pisali. Ne znam kakva je razlika između topa i tenka", aludirao je Terzić na stadion na kome je Zvezda gostovala prije nepune dvije godine.

Prema njegovim riječima, ne vidi zbog čega bi nekome smetali i šlemovi na igračima, odnosno cjelokupno slavlje na transporteru.

"Kome smetaju tenk i transporter i šlemovi? Dobio sam pre par dana informaciju da se ponovo uvodi obavezni vojni rok i treba svi da stavimo šlemove, da se vozimo u tenkovima i transporterima, neka se spremaju", rekao je Terzić.

Kao zamjenu teza vidi navode da se "vraćaju devedesete" zbog jednog trasportera i iznio još jedan primjer da je u SAD demokratija, pa se ulaže 600 milijardi dolara za vojni budžet.

Kako je naglasio, čuo se sa ljudima iz UEFA i otkrio da oni ne pridaju nikakvu važnost tenku.

"Navijači su ga doneli, u principu pripada njima i napravuli su mali Gazimestan, nama ne smeta. To je simbol borbenog duha i nije van fer pleja", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije