Fudbal

Terzić: Moramo da srušimo Marakanu

Terzić: Moramo da srušimo Marakanu
Foto: N.N. | Terzić: Moramo da srušimo Marakanu
N.N.

Naš najveći stadion, "Rajko Mitić", dom fudbalera Crvene zvezde, mogao bi uskoro da bude srušen kako na njegovom mjestu niklo moderno zdanje.

To je u izjavi prilikom gostovanja na televiziji Kopernikus otkrio generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić govoreći o dugoročnim planovima srpskog prvaka.

Terzić se konstatovao da je rekonstrukcija "Marakane" u ovom trenutku urgencija, a rušenje i igradnja novog objekta - neminovnost.

Podjsetio je i na to da je Zvezda jedini klub od svih iz Lige šampiona trenutno sa stadionom koji ima atletsku stazu.

"Ne može da se pravi moderna arena od Marakane, jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju, mi nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rješenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderni, novi, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živio 365 dana. To je jedno rešenje",  rekao je Terzić, a zatim dodao:

"Sada, mi smo u dilemi, ja sam razgovarao sa predsednikom Vučićem i rekao sam mu, Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje", naglasio je.

(NN/srbijadanas.com)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije