Fudbal

Tinejdžeri srušili Siti: Mančester junajted osvojio FA kup

Tinejdžeri srušili Siti: Mančester junajted osvojio FA kup
Foto: Manchester United/Facebook | Tinejdžeri srušili Siti: Mančester junajted osvojio FA kup

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su ovogodišnje izdanje FA kupu čime su spasili sezonu u kojoj su tek zauzeli osmo mjesto na tabeli Premijer lige što im je najagori plasman od 1992. godine.

Crveni đavoli su danas u spektaklu na Vembiju savladali gradskog rivala i novog-starog šampiona ekipu Mančester Sitija sa 2:1. Ovo je za tim sa Old Traforda 13. trofej u najstarijem fudbalskom takmičenju, a prvi poslije sezone 2014/15. Ovim trijumfom osigurali su plasman u Ligu Evrope. 

Trofej timu Ten Haga za kojeg se vjeruje da je posljednji put sjedio na klupi donijeli su dvojica tinejdžera. Prvo je Alehandro Garnačo (19) u 30. minuti iskoristio veliku grešku Joška Gvardiola i pogodio za 1:0, a onda je drugi 19-godišnjak Kobi Maino uduplao prednost na fantastičnu asistenciju Bruna Fernandeza. 

U drugom dijelu Siti je krenuo na sve ili ništa. Najbolju šansu je imao Haland, ali je iz neposredne blizini pogodio prečku. Kasnije su prijetili Voker i Alvarez, ali nisu bili precizni. Nada "građanima" je vrati Doku koji je u 87. minuti pogodio mrežu Onane, koji je čini se morao bolje reagovati, iako je do tada bio sjajan. Do kraja veliki pritisak Sitija, ali Junajted se nekako odbranio.  

Junajted je bez sumnje odigrao najbolju partiju sezone i tako donekle osvjetalo obraz osvajanjem važnog trofeja. S druge strane, družina Pepa Gvardiole za razliku od predhodnih sezona ove su se zadovoljili “samo“ šampionskom titulom u Engleskoj.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije