Fudbal

Tomislav Ivković: Borac je favorit

Tomislav Ivković: Borac je favorit
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Tomislav Ivković

Željezničar će u okviru prvog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekati banjalučki Borac.

Tomislav Ivković šef struke "plavih" naglasio je danas da je za njegove igrače i za klub i za navijače možda najbolje da sezonu otvaraju upravo sa Borcem.

"Prvak, odlična ekipa, igrali su vrlo dobro sa Klužom, ekipa koja je kvalitetna, protiv naše koja je mlada, željna utakmica, željna se pokazati da ima kvalitet, a ja uvijek kažem sve se odlučuje na terenu. Borac je kao favorit, ali taj favoritizam će im možda uzeti naši navijači. Oni se vraćaju nakon godinu i po, a znamo koliko oni znače ekipi i koliko nose ekipu", rekao je Ivković.

Hrvatski stručnjak dodaje da je njegova ekipa u pripremnom periodu radila dobro.

"Svaki dan su sve bolji i bolji. Neću plakati da nam fali još dana priprema, utakmica, tako je kako je. Spremali smo se onako kako smo se spremili za novo prvenstvo, koje je došlo kao preko noći. Ne mogu vjerovati da već sutra počinje. Psihički smo spremni, fizički i ne, jer ćemo fizički biti spremni kroz utakmice kad krene prvenstvo, ali kroz treninge vidim da su igrači motivisani", rekao je Ivković.

Naglasio je da u utakmicu sa Borcem njegov tim ulazi pod imperativom pobjede.

"Ne znam ja šta je bod, šta tri. Igramo onako kako trebamo igrati, igramo na pobjedu, na ovakav ili onakav način. Respektiramo protivnika, nastojaćemo nekim našim taktičkim potezima iznenaditi Borca, koji je iskusna ekipa. Mi imamo mladost, imamo zanos i volju, pa da vidimo do kuda ćemo doći", smatra Ivković, koji će sutrašnji meč ipak odgledati sa tribina, jer ne može biti registrovan zbog duga Željezničara prema Poreskoj upravi Federacije BiH.

Utakmica se igra u subotu od 21 sati na stadionu "Grbavica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije