Fudbal

Toni Karačić: Idemo završiti posao u Skadru

Toni Karačić: Idemo završiti posao u Skadru
Foto: NK ŠIROKI BRIJEG | Toni Karačić: Idemo završiti posao u Skadru

Fudbaleri Širokog Brijega na gostovanje kod albanskog viceprvaka Vlaznia otputovali su danas sa dva pogotka prednosti iz prvog meča završenog rezultatom 3:1.

Ipak, iz hercegovačkog kluba uoči polaska u Skadar i revanša prvog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu naglašavaju da posao nije odrađen do kraja. Međutim, poručuju da su započeti posao spremni završiti u četvrtak od 21 sat na stadionu "Loro Borići" u Skadru.

„Naš je cilj proći u drugo kolo kvalifikacija. Na "Pecari" smo odigrali dosta dobru utakmicu i stekli lijepu prednost. Jedan je korak napravljen, ali borbu nismo završili. U uzvratu očekujem kvalitetnog suparnika. Ipak, vjerujem kako će moja momčad zadržati razinu igre iz prve utakmice i proći dalje", rekao je Toni Karačić, trener Širokog Brijega.

Sličnim tonom i s dozom opreza utakmicu je najavio i vezni igrač Zvonimir Begić, iskusni Posušjanin od kojega mnogo toga zavisi u igri tima sa "Pecare". Naglasio je kako su evropske utakmice veliki izazov za sve, posbno za mlađe igrače.

"Znam koliko ove utakmice znače mlađim igračima, ali i meni je isto tako. Ovo mi je prvo europsko gostovanje i vjerujem kako ću ga pamtiti po dobrome. Nošeni sjajnim ozračjem i navijanjem, na "Pecari" smo odigrali možda i najbolju utakmicu od mog dolaska u Široki Brijeg. Ipak, sigurno nismo završili posao, očekuje nas teška utakmica i teška borba za prolaz dalje", naglasio je Begić.

I iskusni defanzivac Jure Obšivač očekuje bitno drugačiju utakmicu od one na "Pecari".

"Sigurno će biti drugačija utakmica. Igraju kući i napravit će sve kako bi nadoknadili zaostatak iz prve utakmice. No, imamo lijepu prednost i mnogo toga ovisi o nama. Ako ponovimo igru sa "Pecare", neće biti problema“, istakao je Obšivač.

Na gostovanju u Skadru stručni štab neće moći računati na povrijeđene Božu Musu i Ivana Grgića koji su ostali u Širokom Brijegu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije