Fudbal

Totalna rasprodaja igrača u Zvezdi

Totalna rasprodaja igrača u Zvezdi
Totalna rasprodaja igrača u Zvezdi

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki saopštio je na stadionu spisak od 11 igrača koji se nalaze na transfer listi i tokom zime bi mogli da napuste beogradski klub.

Prema njegovim riječima, napadač Andrija Kaluđerović i odbrambeni fudbaler Li Adi "manje više sve su dogovorili" sa korejskim Inčonom, odnosno kineskim Dalijenom. U trenerov sistem ne uklapaju se brazilac Savio, Nikola Ignjatijević, Milan Jeremić, Milan Vilotić i Stevan Reljić, koji mogu da odu kao slobodni igrači, bez obeštećenja, dok će mladi Goran Čaušić biti proslijeđen nekome na pozajmicu, kako bi više igrao.

Kapiten Nenad Kovačević i brazilac Kadu takođe su na transfer listi, ali će oni moći da napuste Marakanu jedino u slučaju "adekvatne ponude".

Odbrambeni fudbaler Danijel Mihajlović, koji je pauzirao skoro godinu dana zbog povreda, dobiće tokom priprema za proljetni dio sezone još jednu šansu da se dokaže u klubu, dok Uroš Ćosić i Bruno Mezenga ostaju u Zvijezdi do juna 2012. godine, kada im ističu pozajmice.

Prosinečki je potvrdio da Zvezda želi da u zimskom prelaznom roku angažuje napadača Slobode Sevojno Filipa Kasalicu, kao i Luku Milivojevića iz Rada, iako njegovo ime nije naveo. "Ozbiljno razmišljamo o jednom od najtalentovanijih igrača u zemlji. U pitanju je mladi reprezentativac o kojem su neki mediji već pisali", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je dodao da će radu sa prvotimcima biti priključena dva mlada igrača iz Sopota - lijevo krilo Petar Đuričković i štoper Jovan Krneta, kao i nekoliko igrača iz omladinskog tima, dok je potvrdio da je novi igrač Crvene zvezde postao Filip Mladenović, i da se u klub vratio Marko Perović.

"Svi o kojima pričamo su mladi i mogu da budu budućnost Crvene zvezde. Mislim da klub samo tako mora da gleda na stvari, a ne da se dovode igrači na po šest mjeseci", kazao je Prosinečki.

Zvezdin trener istakao je da dovođenje stranaca neće biti prioritet, a ako neki dođe "moraće da pravi razliku i bude puno, puno bolji od ovih sada".

Generalni sekretar crveno-bijelih Đorđe Stefanović rekao je da je trener "jasno stavio do znanja šta mu treba" i da je posao uprave da mu to ostvari, ako cijene tih igrača na tržištu "budu adekvatne". Fudbaleri Crvene zvezde, koji su na zimsku pauzu otišli kao drugoplasirani tim Super lige, sa deset bodova manje od vodećeg Partizana, ponovo će se okupiti 10. januara 2012. godine.

Pored treninga u Beogradu, crveno-bijeli će se od 19. do 29. januara pripremati u Crnoj Gori, a od 1. do 15. februara u Turskoj. Proljetni dio sezone počeće 3. marta.

Kažnjen Vinisijus Pašek

Brazilski fudbaler iz Crvene zvezde Vinisijus Pašeko biće novčano kažnjen, pošto je odbio da do 25. decembra ostane u Beogradu i radi sa kondicionim trenerom na fizičkoj spremi.

Generalni sekretar beogradskog kluba Đorđe Stefanović rekao je novinarima na "Marakani" da će kazna biti određena "u zavisnosti od toga u kakvom fizičkom stanju se Pašeko pojavi na prvom testiranju pred početak priprema za proljetni dio prvenstva Srbije".

"Ako bude spreman kazna će biti minimalna, a ako ne bude, onda maksimalna", dodao je Stefanović.

On je kazao da će svi igrači koji ne budu ispunili fizička očekivanja trenera Prosinečkog na prvom okupljanju poslije zimske pauze, 10. januara, takođe biti kažnjeni.

Prosinečki je potvrdio novinarima da je kaznio Pašeka i rekao da "ne razumije njegov odnos". "Zbog povrede je četiri mjeseca od ljetos proveo u Brazilu", dodao je on. Pašeko je u Zvezdu došao prošlog leta iz brazilskog Flamenga, ali zbog loma noge u prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj još nije odigrao zvaničan meč za novi klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije