Fudbal

Totenhem hoće da obori svjetski rekord

Totenhem hoće da obori svjetski rekord
Foto: tottenhamhotspur.com | Totenhem hoće da obori svjetski rekord

Fudbalski klub Totenhem traži 25 miliona funti godišnje za prodaju prava na ime stadiona.

Totenhem je ove godine završio izgradnju novog stadiona, na koji se preselio sa svog Vajt Hart Lejna (i Vemblija koji je koristio u međuvremenu).

Stadion Spursa trenutno nosi ime Stadion Totenhema i projekat u koji je uloženo više od milijardu funti trenutno nema glavnog sponzora.

Kako prenosi britanski Telegraf, predsjednik kluba Danijel Levi želi 25 miliona funti godišnje u narednih 15 godina, ali priznaje da ni sa kim još nije ni blizu dogovora.

Totenhem bi time prestigao Etihad i Mančester siti, koji imaju dogovor vrijedan 21,9 miliona funti godišnje.

Ovom cifrom bi Spursi prodali prava na ime stadiona za veću cifru nego iko u istoriji sporta, čime bi prestigli Skotjabank arenu koja je domaćin hokejaša, košarkaša i igrača lakrosa Toronta.

Ugovor sa Skotjabankom je vrijedan 24,4 miliona funti godišnje na narednih 20 godina, a primjera radi među najunosnijim ugovorima je i dogovor oko "MetLife" stadiona, koji prima Njujork Džajantse i Njujork Džetse, i plaćen je 13 miliona funti godišnje.

Zbog tih i drugih razloga mnogi su procijenili da je Levi precijenio vrijednost novog stadiona i kluba iz Londona, ali ostaje da vidimo da li će neko htjeti da obori svjetski rekord zbog Totenhem Hotspura.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije