Fudbal

Transfer bomba: Sančo kod Klopa za 140.000.000 evra?

Transfer bomba: Sančo kod Klopa za 140.000.000 evra?
Foto: N.N. | Transfer bomba: Sančo kod Klopa za 140.000.000 evra?

Zimski prelazni rok vjerovatno će nam donijeti i sezonu lova na "kapitalca" Džejdona Sanča. Nije tajna da je jedan od najvećih svjetskih talenata u fokusu top timova (Real, Barselona, Mančester Siti, Čelsi, Mančester Junajted), dok iz Njemačke danas stižu informacije da je i Liverpul, tačnije trener Jirgen Klop ponovo opasno zagrizao za 19-godišnjeg reprezentativca Engleske.

Iako mnogima vijest o interesovanju šampiona Evrope za Sanča zvuči kao "novinarska patka", nekoliko je argumenata koji svjedoče da bi Englez mogao lako da postane novi adut Crvenih na desnom krilu od sljedećeg ljeta. Pa i umjesto Mohameda Salaha o čijem nezadovoljstvu i navodnom sukobu sa Klopom sve više šuškaju Englezi proteklih dana.

Ostrvska štampa piše i da je Sančo već donio odluku o povratku u domovinu sljedećeg ljeta, a da su se na Vestfalenu pomirili sa tim i da su spremni da ga puste ukoliko im neko ponudi 140.000.000 evra. To bi bila velika pobjeda Milionera koji su ga u ljeto 2017. doveli iz Mančester Sitija za nešto manje od 8.000.000.  

SportBild je danas objavio, pozivajući se na Bild, da je Jirgen Klop već dvije sezone veliki poklonik kvaliteta Džejdona Sanča. Nijemac je kao bivši trener Borusije iz Dortmunda uz pomoć skauta pratio ovog momka još u mlađim kategorijama Građana, a nije uspio da ga dovede u Liverpul u ljeto 2017. iako je pokušao.

"Nismo slijepi, vidjeli smo ga, svidio nam se, razmatrali smo i da ga dovedemo... Da li smo mogli? Ne, jer engleski klubovi ne vole da prodaju igrače drugim engleskim timovima", objasnio je Klop. 

Bild sada tvrdi da se nijednog trenutka trener Liverpula nije ohladio od Sanča i da će probati da iskoristi dobre relacije u Dortmundu da prigrabi sebi veliko pojačenje. Isti izvor, pouzdan kada su u pitanju transferi u Njemačkoj, piše i da vodeći trio Borusije - trener Favr, menadžer Cork i šef Vacke - smatraju da bi Sančo trebalo da ostane na Vestfalenu do ljeta.

Međutim, ni zimska prodaja sada nije isključena pogotovo imajući u vidu nedisciplinu fudbalera koji je nedavno zamijenjen poslije pola sata u derbiju protiv Bajerna, a prije nekoliko nedelja je čak i bio izbačen iz tima jednu utakmicu jer se kasno vratio sa priprema reprezentacije Engleske. Ponuda od 140.000.000 mogla bi da ubrza čitav posao. Klop je sada na potezu, Liverpul sigurno ima love...

(Mozzarrtsport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije