Fudbal

Pratite nas na Google news

Transferi Danilovića i Trkulje ruše rekorde?

Transferi Danilovića i Trkulje ruše rekorde?
Foto: N.N. | Transferi Danilovića i Trkulje ruše rekorde?
Vladimir Grbić

Transferi Nemanje Trkulje i Vladana Danilovića će biti među rekordnima u bh. fudbalu. Njih žele klubovi iz Holandije, Belgije i jedan od vječitih rivala, posebno nakon posljednjih utakmica za U19 i U21 reprezentaciju BiH.

Rekao je ovo Vico Zeljković, potpredsjednik FK Borac, koji je najavio dolazak menadžera već na utakmicu koju "crvenoplavi" igraju sa Željezničarom u BHT Premijer ligi BiH 19. novembra.

"Ukoliko se stvari budu razvijale ovim tempom koji sada ide, siguran sam da ćemo imati jedan od najvećih transfera u BiH. Radi se o ciframa većim od 500.000 evra. Očekujemo dolazak menadžera već na meč sa 'Željom'. Ako budemo imali, uslovno rečeno, sreće, napravićemo veliki transfer", izjavio je Zeljković.

On je posebno apostrofirao igre Danilovića za U19 reprezentaciju BiH sa Gruzijom i Francuskom.

"U oba meča proglašen je za igrača utakmice", kazao je potpredsjednik kluba.

Ovi eventualni transferi mogu da budu jedna od svijetlih tačaka ove polusezone, pošto na terenu Borac igra promjenljivo i mnogi traže odlazak trenera Zorana Milinkovića.

"Realnost je da Milinković vodi ekipu u posljednja četiri kola, a onda ćemo razgovarati kako bismo vidjeli njegovu viziju ekipe. Kažem realnost, ali u ovom poslu ništa nije sigurno. Mnogo se priča i o dolasku Dragana Jovića, ali s njim niko od nas  nije kontaktirao, uostalom, to je moj posao i ja ga nisam zvao", rekao je Zeljković i nastavio:

"Ne branimo trenera, jer su rezultati takvi kakvi jesu. Dovodi se u pitanje i naša selekcija ekipe. Igrači imaju kvalitet, ali se još jednom pokazalo da je Borčev dres težak."

Zeljković se osvrnuo i na konstataciju da Milinkoviću sastavlja ekipu, kao i da se upravo zbog njega forsira Danilović, koji nije igrao samo kada je povrijeđen ili ima kartone.

"To je smiješno. Meni je najbitnije da ljudi koji sarađuju sa mnom znaju da to nije istina. Ovaj posao je težak i sa sobom nosi veliki pritisak i spreman sam da izguram do kraja", izjavio je on.

U razgovoru je istakao nešto lošiju selekciju pojačanja, ali je rekao da ne razmišlja o odlasku iz kluba. Kazao je da je on sa pojačanjima dogovarao samo plate.

"Nisam znao sve karakteristike igrača i moje je bilo da razgovaram o platama. Nisam razmišljao da napustim klub, a svi koji žele da pomognu ovoj upravi, mogu da uđu u klub. I među nama ima neslaganja, ali ih rješavamo razgovorom. Uložio sam dosta para u klub i znam da ih neću vratiti. U Borcu se mora znati ko će da siječe iako svi radimo timski. Onaj ko je donio najviše para, taj mora da siječe", zaključio je Zeljković.

Sjednica Skupštine

Krajem godine na programu je redovna sjednica Skupštine kluba, na kojoj će aktuelna uprava sa Brankom Kovačevićem na čelu podnijeti izvještaj o radu. Čelnici kluba su najavili da bi moglo doći do promjena članova Skupštine kluba.

Izbori u PFS Banjaluka

Vico Zeljković, potpredsjednik FK Borac, najavio je da će iz kluba u narednom periodu biti pokrenuta peticija za raspisivanje vanredne izborne sjednice Područnog fudbalskog saveza (PFS) Banjaluka. Na čelu PFSa je Draško Ilić, a ukoliko dođe do vanrednih izbora, za to mjesto će se kandidovati Zeljković.

1,3 miliona evra je, prema podacima Transfermarkt.de, najveći transfer iz bh. fudbala i napravilo ga je Sarajevo prodajom Gojka Cimirota PAOKu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije