Fudbal

Trebinjski koalicioni partneri: Prvi zadatak pomoć FK Leotar

Trebinjski koalicioni partneri: Prvi zadatak pomoć FK Leotar
Foto: N.N. | Trebinjski koalicioni partneri: Prvi zadatak pomoć FK Leotar

Sve stranke koalicione većine trebinjskog lokalnog parlamenta izražavaju spremnost da pomognu šest klubova, premijerligaša iz Trebinja, kako bi se u nastupajućoj, ali i svim narednim sezonama, mogli takmičiti bez otežavajućih materijalnih okolnosti.

Ovo su na sastanku sa gradonačelnikom Trebinja dogovorili lideri stranaka koalicione većine u ovom gradu, jer je, kako je rekao gradonačelnik Mirko Ćurić, potrebno da se sportisti takmiče bez razmišljanja o materijalnim sredstvima i zaduženjima.

"U tom smislu je potrebno pomoći FK Leotar, da s ulaskom u Premijer ligu ne moraju rješavati i deblokadu računa, ali ne nauštrb drugih klubova, već da ako treba da odustanemo od nekih investicija, to i učinimo jer u sportskim društvima, a naročito u fudbalu, imamo uključen veliki broj naše djece, gdje razvijaju i duh i tijelo, a profesionalni sportisti kasnije postaju naši najbolji ambasadori", rekao je Ćurić.

Luka Petrović, predsjednik GO SNSD, najbrojnije trebinjske stranke i lidera u gradskoj skupštini, bio je konkretniji, ističući da je najvažnije deblokirati račun FK Leotar na  485.000 KM i, kako je rekao, "progutati žabu" zarad uspjeha koji se očekuje od fudbalera i isplatiti taj dug, dok se drugi dugovi poput struje, vode isl. reprogramski izmiruju.

"Osim deblokade računa, cilj je da se postigne dogovor o igračkom kadru, gdje imamo sreće sa veoma dobrim domaćim fudbalerima, ali se razmišlja i o dovođenju drugih igrača, a za sve to su potrebna pomenuta dodatna sredstva", kazao je Petrović, pojasnivši da se u tom smislu već 14. jula planira organizovati donatorsko "Plavo-bijelo veče" na kome će se okupiti gradski privrednici i svi oni koji mogu pomoći premijerligašima.

On je takođe naveo da će se i prema Vladi RS uputiti zahtjev da se Leotaru pomogne, a potrebno je izgraditi i tri pomoćna terena i rasvjetu za koju od FIFA postoji ponuda za pomoć, ali dobar dio mora obezbijediti i Trebinje.

"Važno je napomenuti da ćemo pozvati i prijateljske klubove Crvenu zvezdu i Partizan, koji bi mogli pomoći i u igračkom kadru, ali i na drugi način, a napravićemo i prodaju kartica prijatelja kluba i da se angažujemo oko drugih vidova sponzorstva za svih šest premijerligaških klubova Trebinja, dok bi se ostali gradski klubovi mogli rješavati iz nekih manjih izvora", dodao je Petrović.

Direktor "Hidroelektrana na Trebišnjici" Gordan Mišeljić, koji je i predsjednik Upravnog odbora FK Leotar, izrazio je zadovoljstvo zbog jedoglasnog stava skupštinske većine u Trebinju da se premijerligašima mora pomoći.

Napominjući da je FK Leotar uspio ispuniti sve potrebne uslove za Premijer ligu, on je kazao da nije ni smunjao u pomoć grada Trebinja koji je uvijek potencirao sport, a sport je najveća investicija u mladost ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije