Fudbal

Trener FK Borac, za "Nezavisne": Rezultat iznad očekivanog

Trener FK Borac, za "Nezavisne": Rezultat iznad očekivanog
Foto: N.N. | Trener FK Borac, za "Nezavisne": Rezultat iznad očekivanog

Prošle sezone član Prve lige RS, a ove jedan od timova koji su u vrhu BH Telecom Premijer lige BiH u fudbalu... Tako je najlakše opisati put koji je u prethodnom periodu prošao banjalučki Borac, u kojem se i pored odličnih rezultata još ne priča o šampionskoj kruni, a trener "crveno-plavih" Branislav Krunić ističe da su ovi rezultati za njega i više od očekivanog.

Promjenjiv početak sezone davno je iza fudbalera Borca. Banjalučani su tim koji je u najboljoj formi i to im je i donijelo treće mjesto, sa tri boda manje od lidera Željezničara i Sarajeva. Posljednji poraz doživjeli su 25. septembra u gostima kod Sarajeva (0:1) i od tada su u seriji od šest pobjeda i dva remija. Stiče se utisak da su uz malo više sreće mogli i do svih osam pobjeda.

"U fudbalu nije lako vezati takvu seriju i teško je pobijediti u svakom meču. Ali bitno je da imamo kontinuitet dobrih rezultata i ono što je najbitnije - sve to prati dobra igra. Zadovoljni smo ovim nizom, jer ne možete pobijediti na svim utakmicama. Mogao nam se desiti i koji poraz, pa moramo da budemo zadovoljni rezultatima. Niko nije osvojio više bodova od nas u tom periodu", kaže Krunić za "Nezavisne".

NN: Čini se da je ključ ove sjajne serije dobra odbrana... Borac ima treću najbolju odbranu u ligi, a u zadnjih osam mečeva je primio samo tri gola, ukupno 16.

KRUNIĆ: Bez dobre odbrane nema rezultata. Zadovoljan sam kako dobro igramo u odbrani i to znači da se ekipa dobro uigrala, za šta nam je bilo potrebno vrijeme. Svi igrači su zaslužni za ovaj rezultat i uvijek sam govorio da odbrana počinje od napada. Ne damo protivniku da nas pritisne, to je jedan od ključnih faktora.

NN: Tim stvara i dosta prilika, ali čini se da bi realizacija mogla da bude na višem nivou? Da li je u cilju rješavanja tog problema počela priča o dolasku Harisa Handžića, Voje Ubiparipa, a sada je tu i Nemanja Bilbija?

KRUNIĆ: Evidentno je da smo mogli i možemo da budemo mnogo bolji kada je realizacija u pitanju. Imali smo problema na početku sezone i do sada možemo reći da je Stojan Vranješ jedini na vrhunskom nivou, dok ostali igrači mogu mnogo bolje. Bitno je da se popravljamo iz kola u kolo. Igramo dobro i stvaramo šanse i golovi će doći. Na kraju polusezone ćemo sumirati sve i dovešćemo igrače koji budu odgovarali našem sistemu igre, jer igru imamo.

NN: Da li ste očekivali da ćete biti ovako dobro kotirani? Priča li se o tituli?

KRUNIĆ: Kada sam došao u klub nisam gledao tako daleko. Nadali smo se da možemo da budemo u borbi za plasman u Evropu i sada smo na tom mjestu. Zadovoljan sam i mogu da kažem da je ovo iznad očekivanog. Moramo da budemo skoncentrisani na Slobodu jer ako želimo da razmišljamo o tituli moramo da pobjeđujemo. Želimo da cijelu polusezonu zaokružimo pobjedom, inače bi svaki drugi rezultat bacio mrlju na sve dobro što smo napravili, a napravili smo mnogo toga dobrog. Moramo da napravimo i plan za proljeće, kako bismo bili bolji.

NN: Sigurno je da će biti pojačanja na zimu, kako bi se izdržalo na visokom nivou u borbi za dva trofeja?

KRUNIĆ: Biće promjena u ekipi, ali je sada rano i vrlo teško govoriti o tome. Svi igrači u timu su doprinijeli ovako dobrom rezultatu ekipe, neko manje neko više, ali svi su zaslužni. Najbitnije je da nastavimo u ovom ritmu i ne vidim niti jedan razlog zašto to ne bi bilo tako. Pred nama su još jedne pripreme i igru možemo da dignemo na viši nivo. Ono što je najbitnije - imamo kvalitetan tim. Naša najveća snaga je što imamo tim.

Želimo da navijači budu još zadovoljniji

NN: Koliko ste zadovoljni odzivom publike na tribinama? Sigurno je da na proljeće očekujete još punije tribine...

KRUNIĆ: Zadovoljan sam kako su navijači prepoznali sve dobro što radimo u klubu. Trudićemo se da u nastavku našu igru podignemo na viši nivo, kako bi navijači bili još zadovoljniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije