Fudbal

Trener Milana: Ibrahimoviću nikada nije dosta pobjeda

Trener Milana: Ibrahimoviću nikada nije dosta pobjeda
Foto: Tanjug/AP | Trener Milana: Ibrahimoviću nikada nije dosta pobjeda

Trener Milana Stefano Pioli je izjavio da je veoma važno da ekipa na pravi način upotrijebi veliko pojačanje Zlatana Ibrahimovića i da u svaku utakmicu ulaze veoma motivisani.

Očekuje se da 38-godišnji švedski napadač zaigra za Rosonere već u ponedjeljak protiv Sampdorije.

Pioli vjeruje da je Ibra već sada unio ogroman optimizam i želju za pobjedama u cijeli tim.

"Ibrahimoviću nikada nije dosta pobjeda, ima harizmu i nikad nije prestao da poboljšava ili nadograđuje svoju igru", kazao je italijanski trener za “Gazzetta dello Sport“.

Istakao je kako je Ibrahimović veliki januarski poklon cijelom kolektivu Milana.

"Sada je važno da ga upotrijebimo na pravi način, a ne da ga koristimo samo kao štit. Niko ne pobjeđuje sam. Ibra je Ibra ali moramo naučiti da budemo Milan", rekao je Pioli te dodao da je vrlo važno da ekipa bude motivisana u svakom meču.

"Moramo imati uvjerenje i odlučnost koja nam je nedostajala mnogo puta. Ibra izgleda vrlo motivisan, razgovarali smo. Ideje i rješenja proizlaze iz dijaloga", kazao je Pioli.

Iskusni napadač potpisao je s Milanom ugovor do kraja sezone, vrijedan tri miliona evra, uz mogućnost produženja saradnje na još godinu.

Ibrahimović je igrao za Milan od 2010. do 2012. godine i postigao 56 golova, uz 24 asistencije u 85 utakmica, a bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje posljednjeg 18. Scudetta 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije