Fudbal

Tri navijača Borca završili u policiji zbog kamenovanja automobila u Jajcu

Tri navijača Borca završili u policiji zbog kamenovanja automobila u Jajcu
Foto: Ilustracija | Tri navijača Borca završili u policiji zbog kamenovanja automobila u Jajcu

Trojica navijača FK Borac iz Banjaluke zadržana su u srijedu u Policijskoj stanici Jajce zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Njima se na teret stavlja da su kamenicama gađali automobil u kojem je bio H.Đ., kojem je zajedno sa suvozačem M.B. pružena ljekarska pomoć.

Ovo su saopštili iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, gdje se dodaje da je do incidenta došlo na dionici puta Donji Vakuf - Jajce.

Navijači su izašli iz autobusa i kamenicama gađali automobil koji je išao iz Donjeg Vakufa.

Pripadnici Jedinice za specijalne namjene su u mjestu Babin Potok zaustavili autobus s navijačima. U PS Donji Vakuf je obavljena kriminalna obrada, nakon čega su L.J., (1994) G.B. (1996) i S.C. (1996) iz Banjaluke zadržani u stanici.

Navodno je na istoj dionici došlo do sukoba navijača Borca s pristalicama sarajevskog Željezničara pred susrete šesnaestine finala Kupa BiH.

"Koliko sam ja upoznat, nije došlo do fizičkog sukoba, ali je pričinjena materijalna šteta na autobusima", kazao je Dejan Lukendić, direktor Borca.

Borac u narednom kolu BHT Premijer lige BiH ide u goste Krupi i, kako se ovo ne bi ponovilo, održan je sastanak rukovodstva Policijske uprave Banjaluka s elnicima ova dva kluba.

Meč se igra u nedjelju (15.30) u Krupi na Vrbasu i na njemu se očekuje veliki broj navijača "crveno-plavih".

Željko Spasojević, načelnik CJB Banjaluka, istakao je da će policija učiniti sve da svi učesnici meča budu bezbjedni i ovaj meč nije ocijenio kao susret visokog rizika.

Miroslav Balaban, direktor Krupe, kazao je da se svi trude da susret prođe u fer i sportskoj atmosferi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije