Fudbal

Trijumf Holanđana, Rusi na EP, Škoti dali šest komada

Trijumf Holanđana, Rusi na EP, Škoti dali šest komada
Foto: Tanjug/AP | Trijumf Holanđana, Rusi na EP, Škoti dali šest komada

Fudbaleri Holandije ostvarili su pobjedu u meču kvalifikacija za Evro 2020. Oni su kao gosti pobijedili Bjelorusiju sa 2:1 (2:0).

Holanđani su tako stigli do petog trijumfa u grupi iz šest susreta i sada se nalaze na čelu tabele C grupe sa 15 bodova.

Na gostovanju u Minsku, izabranici selektora Ronalda Kumana odradili su veliki posao u prvih 45 minuta kada su postigli dva gola. Oba puta strijelac je bio vezista Liverpula Džordžinio Vajnaldum.

On je prvo u 32. minutu poslije centaršuta Kvinsija Promesa glavom smjestio loptu u mrežu domaćina.

Devet minuta kasnije, prelep pogodak vajnalduma, šutirao je snažno sa 25 metara i pogodio lijevi gornji ugao gola Bjelorusije.

U drugom delu, domaći tim je zaigrao nešto bolje, a sve što su uspjeli da urade je pogodak Stanislava Draguna u 54. minutu za konačnih 1:2.

U E grupi Mađarska je bila bolja od Azerbejdžana (1:0), a jedini gol na utakmici postigao je Mihalji korhut u desetom minutu susreta.

U grupi I odigrana su dva meča u popodnevnom terminu.

Rusija je bila veoma ubjedljiva na gostovanju Kipru, "zbornaja komanda" je slavila sa ubjedljivih 5:0 i plasirala se na EP.

Denis Čerišev je u devetom minutu otvorio seriju, koji je u 23. minutu nastavio Magmed Ozdoev.

U drugom poluvremenu izabranici selektora Stanislava Čerčesova nisu spuštali nogu sa papučice gasa.

Prvo je Artjom Džjuba u 79. minutu postigao treći gol za Ruse, da bi se deset minuta kasnije u strelce upisao i Aleksander Golovin.

Konačno u drugom minutu nadoknade vremena Denis Čerišev je postigao svoj drugi, a peti gol za Rusiju koja je sa sedam pobjeda iz osam mečeva na drugom mjestu.

Prethodno tokom dana Beliga je pobijedila u Kazahstanu sa 2:0.

Takođe, u I grupi, Škotska je sa 6:0 kao gost savladala San Marino.

Džon Mek Gin je postigao het-trik, mrežu domaćina zatresao je u 12, 27. i 45. minutu, da bi se u nastavku u strijelce upisali i Lorens Šenklend u 65, Stjuart Findli u 67. i Stjuart Armstrong u 87. minutu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije