Fudbal

Pratite nas na Google news

Trofej prvaka svijeta izložen na Zvezdinom stadionu

Trofej prvaka svijeta izložen na Zvezdinom stadionu
Foto: Screenshot | Trofej prvaka svijeta izložen na Zvezdinom stadionu
Tanjug

Trofej klupskog prvaka svijeta izložen je ispred stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu uoči meča između fudbalera Crvene zvezde i Rada u 12. kolu Superlige.

Pehar je stigao na beogradsku Marakanu nakon što je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) priznala Crvenoj zvezdi, kao i ostalim pobjednicima Interkontinentalnog kupa od 1960. do 2004. godine, titulu najboljeg na planeti, što zvanično nije bilo sve do 27. oktobra 2017.

Do tada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej šampiona svijeta, već samo sponzorski, pa su navijači Zvezde dobili priliku da se slikaju sa njim ispred klupskog muzeja.

Do početka utakmice sa pristalicama, ispred trofeja, družiće se legende Crvene zvezde Dragan Džajić i Ratomir Dujković.

Fudbaleri Crvene zvezde na krov svijeta popeli su se 1991. godine pobjedom nad čileanskim Kolo Kolom od 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

Ekipu je Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Darko Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije