Fudbal

Tuhel pred smjenom u PSŽ-u, Alegri čeka priliku

Tuhel pred smjenom u PSŽ-u, Alegri čeka priliku
Foto: Tanjug/AP | Tuhel pred smjenom u PSŽ-u, Alegri čeka priliku

Čelnici PSŽ-a sve su nezadovoljniji radom trenera Tomasa Tuhela i uskoro bi ga mogli smijeniti, javlja Gazzetta dello Sport.

Tuhel je prošle sezone vodio PSŽ do finala Lige šampiona, ali je ovu sezonu započeo porazima od Lensa i Marseja. Nezadovoljstvo čelnika kluba poraslo je nakon sinoćnjeg poraza u Ligi šampiona od Mančester junajteda (1:2).

Njemački trener je u PSŽ-u dvije i pol godine. U tom periodu je vodio klub na 112 utakmica i upisao 85 pobjeda uz 16 poraza. Osvojio je i šest trofeja, ali ne i onaj koji je klubu najbitniji - Ligu šampiona.

"Očito je da PSŽ čeka na Ligu šampiona. Ne možete uložiti milijardu i po evra i ne osvojiti Ligu šampiona. Karlo Ančeloti je bio ovdje, a sada trenira Everton. Unaj Emeri je bio ovdje, a sada je u Viljarealu. Teško je ovdje jer čekaju Ligu šampiona", likovao je trener Marseja Andre Viljaš-Boaš nakon nedavne utakmice protiv Tuhelovog tima.

Gazzetta dello Sport piše kako se već zna i ko bi trebao naslijediti Tuhela. Riječ je o bivšem treneru Juventusa Masimilianu Alegriju. Italijanski stručnjak od odlaska iz Juventusa prošle godine nikog nije vodio. Čeka pravu priliku, a PSŽ je vjerovatno najbolja opcija koja mu se nudi.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije