Fudbal

Tulić poziva Haordića, Galešića i Milutinovića

Branimir Tulić, selektor U-21 fudbalske reprezentacije BiH, u petak će saopštiti spisak za prijateljski meč sa Slovenijom 11. avgusta u Gorici.

Za posljednji kontrolni susret uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo prvi strateg pozvaće nekoliko novih imena, među kojima su Anes Haordić (Jablonec), Goran Galešić (Gorica), Zoran Milutinović (Sparta Prag).

"Na spisku će biti 20 do 22 imena jer poučeni ranijim iskustvom, kada je bilo dosta otkaza, ovoga puta ne želimo da nam se desi da moramo slati naknadne pozive. Na spisku će se naći i pojedini igrači koji trenutno nemaju klub, ili ne igraju za svoje ekipe, kao što je Ervin Zec, koji trenira sa Šibenikom, ali traži novu sredinu. Tu su i Mirko Žaja, Stojan Vranješ, te Nebojša Pejić koji je operisan, ali trenira sa BSK-om. Damira Šovšića iz Zagreba sigurno neću pozvati, s obzirom na to da se dva puta nije odazvao. Istina, priložio je ljekarski nalaz, ali se nije pojavio na okupljanju", rekao je Tulić.

Okupljanje reprezentacije planirano je za 9. avgust u 69 sati u Laktašima ili Gradišci/Bosanskoj Gradišci.

"U BiH ćemo odraditi dva treninga i isto toliko u Sloveniji. Ovo će nam biti odlična provjera za kvalifikacije. Slovenci su kvalitetna ekipa, gledali smo nekoliko njihovih utakmica i na dobrom su putu za osvajanje Alpe Adrija kupa. U prijateljskoj utakmici savladali su Rumune sa 3:1, dobili su Maltu u kvalifikacijama sa 1:0, a slavili su i protiv Italijana", dodao je Tulić.

Prvu utakmicu kvalifikacija za plasman na EP mladi bh. fudbaleri igraće 4. septembra na domaćem terenu protiv Luksemburga. U oktobru su dvije utakmice u gostima protiv Velsa i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije