Fudbal

Tuzla Siti bez šanse protiv Zrinjskog

Tuzla Siti bez šanse protiv Zrinjskog
Foto: Facebook / HŠK Zrinjski | Tuzla Siti bez šanse protiv Zrinjskog

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su na Tušnju u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Sitija rezultatom 4:0 te su se tako na najbolji način iskupili za poraz od Sarajeva na domaćem terenu u prošlom kolu.

Plemići su u prednost stigli u 19. minutu. Bilbija je lijepo glavom uposlio Filipovića koji snažnim udarcem matira Muminovića za 0:1.

Samo devet minuta kasnije Todorović je udvostručio prednost Zrinjskog. Nakon što je Filipović šutirao u Muminovića, lopta se odbila do Todorovića koji vara svoje čuvare i pogađa za 0:2.

I kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena ekipa iz Mostara je došla i do trećeg pogotka. Sjajni Filipović je ponovo bio strijelac nakon dodavanja Tičinovića s lijeve strane. Već je tada bilo jasno da je pitanje pobjednika ovog meča riješeno.

U nastavku meča Zrinjski je igrao opuštenije, a domaći su pokušali ublažiti poraz. Obje ekipe su u takvoj igri imale nekoliko dobrih prilika, a najbliži golu bio je raspoloženi Filipović koji je pogodio stativu. Nagrada za trud fenomenalnom Filipoviću stigla je u 85. minutu kada kompletira svoj het-trik za konačnih 0:4.

Zrinjski je današnjom pobjedom prestigao upravo Tuzlu i Velež te se nalazi na petom mjestu Premijer lige BiH. Tuzla je pala na šestu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije