Fudbal

Twitter zbog Pogbe pozvao Mančester junajted na sastanak

Twitter zbog Pogbe pozvao Mančester junajted na sastanak
Foto: Arhiva | Twitter zbog Pogbe pozvao Mančester junajted na sastanak

Šefovi društvene mreže Twitter pozvali su Mančester junajted i predstavnike kampanje "Kick It Out" na sastanak nakon vrijeđanja na rasnoj osnovi koje je pretrpio Pol Pogba.

Francuski veznjak je već treći fudbaler u samo sedam dana koji se našao na meti rasnih uvreda na društvenim mrežama i to nakon promašenog penala na meču s Volverhamptonom.

Nekolikoliko Pogbinih saigrača je osudilo zlostavljanje, selektor ženske engleske reprezentacije Fil Nevil pozvao je i na bojkot društvene mreže pa su iz Twittera poručili da će se sastati s Junajtedom kako bi pokazali da se radi na borbi protiv zlostavljanja, prenosi Klix.ba.

"Uvijek smo održavali otvoren i zdrav dijalog s našim partnerima, ali znamo da moramo uraditi više da bismo zaštitili svoje korisnike. Rasističkom ponašanju nema mjesta na našoj platformi i oštro ga osuđujemo. U narednih nekoliko sedmica, predstavnici Twittera će se sastati s Junajtedom, članovima 'Kick It Out' i ostalim zainteresovanim stranama iz civilnog društva koje su voljne da čuju o proaktivnom radu kojim se Twitter bavi da bi se izborilo s rasističkim uvredama", stoji u saopštenju Twittera.

Inače, pravila Twittera zabranjuju korisnicima da promovišu nasilje, prijete ili zlostavljaju ljude na osnovu njihove rasne ili etničke pripadnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije