Fudbal

U "Želju" se vratio Semir Štilić, otišao Petar Bojo

U "Želju" se vratio Semir Štilić, otišao Petar Bojo
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | U "Želju" se vratio Semir Štilić, otišao Petar Bojo

Kako je najavio Edis Mulalić još svog prvog radnog dana ove zime na početku drugog mandata na funkciji šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, Semir Štilić danas se vratio na "Grbavicu".

Rukovodstvo "plavih" i iskusni fudbaler su potpisali novi ugovor, te se tako sjajni veznjak vraća u klub kako bi pomogao u proljetnom dijelu sezone M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Semir Štilić se 2019. godine nakon bogate inostrane karijere vratio na "Grbavicu" i ukupno je odigrao 47 utakmica na kojima je postigao 18 golova i dodao 16 asistencija.

Rođen 8. oktobra 1987. godine u Sarajevu. Prošao je sve selekcije Omladinske škole Fudbalskog kluba Željezničar, a potom je za prvi tim igrao od sezone 2004/2005 do 2007/2008. S "Grbavice" je prešao u Leh iz Poznan sa kojim je osvojio Prvenstvo, Kup i Superkup Poljske. Potom je karijeru upotpunio nastupajući za Karpati, Gaziantepspor, Vislu iz Krakova, APOEL, te Vislu Plok.

Štilić će već danas odraditi prvi trening sa "plavima" koji i pored rezultatske i finansijske krize najavljuju zanimljivo i borbeno fudbalsko proljeće i borbu za izlazak na međunarodnu pozornicu.

Međutim u igračkoj križaljci koja se pravi na "Grbavici" od danas je i jedno ime manje. Željezničar i vezni fudbaler Petar Bojo potpisali su sporazumni raskid ugovora i jedan od najboljih igrača tima iz "Doline ćupova" tako će bez ikakvog obeštećenja napustiti "plave".

"Petre, hvala i sretno. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar", poručili su iz kluba.

Petar Bojo je od sezone 2019/2020 u dresu Željezničara odigrao ukupno 61 utakmicu. Postigao je 11 pogodaka i upisao tri asistencije. Karijeru je počeo u Vitezu, te igrao još za Mladost iz Doboja kod Kaknja. Ekipa Željezničara je prvi dio sezone u elitnom takmičenju bh. fudbala, predvođena sada već bivšim trenerom Tomislavom Ivkovićem, okončala na šestom mjestu. U 19 odigranih utakmica ostvarili su šest pobjeda, osam remija, pet poraza i sakupili 26 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije