Fudbal

U Zrinjskom razočarani prekidom sezone

U Zrinjskom razočarani prekidom sezone
Foto: Fena | U Zrinjskom razočarani prekidom sezone

HŠK Zrinjski razočaran je odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH da se prekine sezona 2019./2020. te da se tabela BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna.

"Naše razočaranje još je veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja - HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik poluzavršnice Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produljuje na gotovo pet mjeseci", saopšteno je iz mostarskog kluba.

U saopštenju se dodaje da HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se tabela BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak "da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva".

"Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima", naveli su iz Zrinjskog.

Iz Zrinjskog su podsjetili da će "Plemići" petnaesti put u klupskoj istoriji i osmu sezonu zaredom predstavljati Mostar i bh. fudbal na međunarodnoj sceni te da će pripreme za novu sezonu početi u drugoj polovini juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije