Fudbal

U četvrtak na Floridi počinje Balkan soccer camp

U četvrtak na Floridi počinje Balkan soccer camp
Foto: N.N. | U četvrtak na Floridi počinje Balkan soccer camp

Američki grad Džeksonvil na Floridi od 20.do 23. decembra 2018. godine biće središte balkanske sportske dijaspore u Americi.

U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera biće održan četvrti po redu Balkan soccer camp. Kamp će se u saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine održati na sportskim terenima (Patton Park, 2850 Hodges Blvd, Jacksonville, FL 32246,). Najtalnetovaniji mladi  Zmajevi koje odabere stručni štab, biće predloženi FS/NS BiH za dalje provjere u nekom od kampova omladinske reprenzentacije Bosne i Hercegovine.

Na Floridi, sa fudbalerima radiće stručni tim US Soccer Education, specijalni gost Husref Musemić, Erick French,Slobodan Čobo Janjuš,Murat Alibašić, Admir “Ado” Šarčević,  Muhamed Fazlagić – Fazla, Nedim Runda, Izet Kantarević, Mehmed Smajić i Kenan Mehmedović.

Za kamp je prijevljeno preko 80 mladih igrača, organizatori su obezbjedili i odgovarajuće protivnike sa kojima će selekcije Balkan soccer kampa odmjeriti snage.  Na njemu će se raditi sa svim uzrastima, učesnici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opšte sportske i vrhunske fudbalske edukacije.

Kao i do sada , prioritet kampa biće pronalazak  novih “Zmajeva” i talentovanih fudbalera, koji zadovoljavaju kriterijume modernog fudbala i koji su sposobni da se uključe u selektivne procese bosanskohercegovačke reprenzentacije te fudbalskih timova i omladinskih akademija u Evropi. Pored toga, u Džeksonvile na Balkan soccer camp-u će prisustvovati i fudbalski skauti iz Evrope i Amerike.

Da kampovi USSE imaju svoju svrhu, pokazuje činjenica da je zahvaljujući njima veliki broj talentovanih bh. fudbalera iz Amerike već obukao dres neke od nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine. Mnogi od njih svoju fudbalsku karijeru uveliko grade  u Evropi. Dovoljno je napomenuti imena talentovanih Rijada Kobiljara i Elvira Ibiševića (koji će biti i specijalni gost na kampu i svoje iskustvo podjeliti sa učesnicima), potom  Zehre Halilić, Amela Šehića i Hajre Karasalihovića koji su već oblačili dresove nacionalne selekcije BiH.

Njihove uspješne priče možete pročitati i na ofcijelnoj web stranici US Soccer Education:  http://ussoccereducation.com/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije