Fudbal

U novom formatu startuje Prva fudbalska liga Srpske

U novom formatu startuje Prva fudbalska liga Srpske
Foto: N.N. | U novom formatu startuje Prva fudbalska liga Srpske

Poslije pet mjeseci zakotrljaće se lopta i na prvoligaškim terenima Republike Srpske, a u novoj sezoni umjesto dosadašnjih devet igraće 16 prvoligaša.

Cilj reorganizacije takmičenja je bio da se prvoligaški fudbal vrati u nekadašnje centre i bar prema najavama očekuje nas izuzetno zanimljiva sezona u kojoj je po ocjenama svih učesnika, ali i javnosti, Rudar Prijedor apsolutni favorit za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu.

Izabranici Borisa Savića u prvom kolu tu ulogu pokušaće da opravdaju na banjalučkom "Predgrađu", gdje će ih danas od 17 časova ugostiti Željezničar.

- Već i prije starta sezone proglašeni smo za najvećeg favorita šampionata. Od te uloge ne bježimo, ali kvalitet za prvo mjesto i povratak među premijerligaše moramo pokazati na terenu - naglasio je šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Savić.

On na premijeri očekuje veoma težak i neizvjestan meč.

- Biće za većinu mojih igrača to novo iskustvo, jer ne igramo na prirodnoj podlozi na koju je domaćin već navikao. Međutim, očekujem da se veoma brzo prilagodimo i u susretu sa veoma mladom, ali i atraktivnom ekipom stignemo do cijelog plijena. U svaku utakmicu ćemo ulaziti sa željom da pobijedimo i tako će biti i ovog puta - rekao je Savić.

Trener Željezničara Zoran Ćurguz je istakao jednu zanimljivost.

- Na posljednje dvije premijere u prvenstvu igrali smo sa Borcem, pa sa Krupom i te dvije ekipe su postali šampioni. Možda će tako biti i ovog puta, ali je sigurno da ćemo skupo prodati kožu protiv "rudara", koji su favoriti za titulu. Na raspolaganju imam sve igrače osim Luke Malića, koji pauzira bog tri žuta kartona - naglasio je Ćurguz.

U Bijeljini će u istom terminu snage odmjeriti dva bivša premijerligaša, Zvijezda 09 i Kozara.

- U novu sezonu ulazimo sa znatno podmlađenim sastavom u kojem je najveći broj fudbalera sa naše akademije. Kozara je rival za svako poštovanje, ali očekujem da se naša mladost rastrči i pokaže koliko zna i vrijedi. Iako će biti teško, smatram da možemo doći do cijelog plijena. Јedino će nam nedostajati Dejan Popara, koji je rovit - naglasio je trener Zvijezde 09 Zumbul Mahalbašić.

Kormilar Kozare Nedžad Žerić očekuje jako teško gostovanje.

- Iako su podmladili ekipu ne smijemo zaboraviti da su dvije prethodne sezone bili premijerligaši. Ipak, putujemo sa dosta optimizma, jer smo odlično radili tokom pripremnog perioda i sada je došlo vrijeme da vidimo koliko to vrijedi - istakao je Žerić, koji je ne može da računa na povrijeđenog Ognjena Petrovića i "požutjelog" Vladimira Petkovića.

Parovi prvog kola

U prvom kolu Prve fudbalske lige Republike Srpske, koje se igra danas sastaju se: 17 časova: Sloboda (NG) - Slavija, Željezničar - Rudar Prijedor, Sutjeska - Sloga (D), Zvijezda 09 - Kozara, Drina (Z) - Ljubić, Tekstilac - Јedinstvo (BČ), Leotar - Borac (KD), 20.30 časova: Alfa Modriča - Podrinje (Ј).

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije