Fudbal

U sjajnom derbiju Željo i Sarajevo remizirali

U sjajnom derbiju Željo i Sarajevo remizirali
Foto: FK Željezničar | U sjajnom derbiju Željo i Sarajevo remizirali

U jednom od najboljih derbija 116.po redu u posljednjih 10-tak godina Željezničar i Sarajevo su pred više od 10.000 gledalaca remizirali odigravši 2:2.

Prvi su zaprijetili gosti i to u 13.minuti. Hebibović je ubacio i pronašao Rahmanovića čiji udarac brani Kjosevski. Samo dvije minute kasnije Sarajevo je povelo. U kaznenom prostoru domaćih najprisebniji je bio Benjamin Tatar koji je zakucao loptu u mrežu za oduševljenje navijača na sjevernoj tribini.

Ipak, slavlje bordo tima nije dugo trajalo. Plavi su do poravnanja stigli u 20. minuti kada je sjajnu akciju zaključio Zajmović.

Do preokreta su mogli doći u 30.miniti. Krpić je zatresao mrežu ali je signaliziran ofsajd. U jeku bolje igre Željazničara tim sa Koševa je ponovo poveo.

Bila je to kontra i 40.minuti, a novu veliko slavlje gostima donosi Amar Rahmamović.

U drugom dijelu Željo je krenuo ofanzivn, a prvi je zaprijetio Stojan Vranješ, ali je šutirao preko gola. U 57. minuti moglo je biti 3:1, Stanojević je sjajno šutirao lopta je pogodila prečku, a u nastavku je Ahmetović pucao pored gola. Isti igrač prijeti i tri minute kasnije, ovaj put Kjosevski spasava. Kazna je mogla doći u 63.minuti kada je Krpić ponovo bio neprecizan. Novo poravnanje je stiglo u 73.minuti kada je Dženan Zajmović po drugi put matirao mladog Kovačevića. Do kraja su oba tima napadali, najbliže golu su bili gosti, ali je Adukor bio neprecizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije