Fudbal

U tri utakmice skrivio tri penala i dao dva autogola

U tri utakmice skrivio tri penala i dao dva autogola
Foto: sporting.pt | U tri utakmice skrivio tri penala i dao dva autogola

Urugvajski stoper Sebastijan Koates bez sumnje bi mogao dobiti nagradu za najgoreg igrača na svijetu kad bi se takve nagrade dijelile.

Ovo što on radi u posljednjih mjesec dana je nevjerovatno, a slavni lisabonski Sporting u zadnje vrijeme uglavnom zbog njega proživljava pravu katastrofu.

Portugalski velikan je u posljednje četiri utakmice, tri u prvenstvu i jednoj u Ligi Evrope, uspio izvući samo bod, a osvojio ga je kad u igri nije bilo Sebastiana Koatesa.

Muke po Koatesu počele su prvog dana septembra. U sklopu portugalskog prvenstva igrali su domaći Sporting i Rio Ave, a gosti su iznenađujuće slavili 3:2. I to zahvaljujući igraču Sportinga Sebastijanu Koatesu, koji je odigrao jednu od najgorih utakmica u istoriji.

Rio Ave je sva tri gola postigao s bijele tačke, a sva tri kaznena udarca skrivio je upravo Koates. Da uvijek može biti još gore, dokazao je u 89. minutu kad je veče iz noćne more zaključio crvenim kartonom.

Mnogi svjetski mediji u izvještajima s te utakmice zaključili su da je to najgora individualna predstava ikad, ali Koates ih je sve prevario i nadmašio samog sebe.

Utakmicu protiv Boaviste je preskočio zbog isključenja, ali vratio se taman za Ligu  Evrope i novu katastrofu.

Sredinom prošle sedmice Sporting je ugostio PSV u Ligi Evrope i ponovno izgubio, i to opet rezultatom 3:2, a tragičar je ponovno bio urugvajski stoper. U 25. minuti zabio je u vlastitu mrežu i Portugalce koštao bodova na teškom gostovanju.

Nova katastrofa u režiji Sebastijana Koatesa dogodila se juče. Sporting je opet poražen, ovaj put 2:1 od Famelika, a lisabonski antijunak ponovno je bio u centru pažnje. Ovaj put je direktno izbio sva tri boda svojima jer je dvije minute prije kraja psotigao još jedan autogol za poraz svog tima.

Rezime: Tri utakmice - tri skrivljena penala, dva autogola i crveni karton.

Koates je inače bivši igrač Liverpula, a u Redse je stigao 2011. iz Nacionala za 8 miliona evra.

Za Liverpul je odigrao samo 24 utakmice, a 2014. je poslan na posudbu upravo u Nacional. Nakon povratka na Enfild otišao je na novu pozajmicu u Sanderlend, koji ga je 2015. godine i otkupio za nešto manje od 3 miliona evra.

Urugvajac se ni ondje nije naigrao pa je nakon samo pola godine otišao na novu pozajmicu, ovaj put u Sporting, čiji je i danas član.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije