Fudbal

Pratite nas na Google news

UEFA: Dozvoljeni rezervni sastavi i barem 13 igrača

UEFA: Dozvoljeni rezervni sastavi i barem 13 igrača
Foto: Ilustracija | UEFA: Dozvoljeni rezervni sastavi i barem 13 igrača
Fena

Fudbalske reprezentacije moći će igrati u Ligi nacija s rezervnim sastavima, a utakmice će se moći igrati ako u timu bude barem 13 igrača, uključujući barem jednog golmana, negativnih na virus korona, objavila je u ponedjeljak Evropska fudbalska federacija (UEFA).

U slučaju karantina za cijelu ekipu, UEFA će pokušati pronaći alternativni datum, međutim ekipe koje neće moći igrati mogle bi izgubiti utakmice za "zelenim stolom", prenosi Hina.

"Zbog bogatog međunarodnog kalendara mora se uzeti u obzir da će biti teško pronaći zamjenske datume za otkazane utakmice", poručila je UEFA.

O sudbini otkazanih utakmica koje se ipak neće moći igrati, odlučivaće UEFA nadzorno, etičko i disciplinsko tijelo. Ako neće biti moguće utvrditi krivca, ishod će se odlučiti žrijebom.

Za UEFA je, takođe, vrlo važno da je većina nacionalnih saveza postigla sporazume s nacionalnim vlastima koji omogućuje fudbalerima i reprezentacijama putovanje bez obzira na ograničenja koja se inače primjenjuju na ostale građane.

To je jedini način na koji mnogi reprezentativci mogu doći u svoje reprezentacije i natrag u klubove, a reprezentacije mogu putovati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije