Fudbal

UEFA I FIFPro: Meč Inter - Napoli trebalo prekinuti

UEFA I FIFPro: Meč Inter - Napoli trebalo prekinuti
Foto: Tanjug/AP | UEFA I FIFPro: Meč Inter - Napoli trebalo prekinuti

UEFA i FIFPro, Udruženje profesionalnih fudbalera izrazili su zabrinutost što susret između Napolija i Intera nije prekinut poslije rasističkih parola.

One su bile upućene defanzivcu Napolija Kalidou Kulibaliju. Sudija Paolo Macoleni je upozoren na uvrede sa tribina, ali je on riješio da dozvoli nastavak susreta.

Trener Napolija Karlo Ančeloti je posle utakmice najavio da će "sljedeći put njegov tim napustiti teren" u slučaju da se slična situacija ponovi.

"FIFPro i UEFA zajednički osuđuju rasističke parole usmerene ka igraču Napolija Kalidou Kulibaliju na meču sa Interom u Milanu. Obe organizacije pozdravljaju brzu reakciju italijanskih fudbalskih vlasti jer su kaznile Inter time da dva meča igra bez prisustva publike. Ipak, UEFA i FIFPro su veoma zabrinute zbog rasističkog incidenta koji je prijetnja degradaciji mjera za suzbijanje rasizma u fudbalu", stoji između ostalog u saopštenju FIFPro i UEFA.

Zanimljivo je da vređenje Kulibalija na stadionu "Đuzepe Meaca" nije prestalo ni posle poziva spikera da se prekine sa time.

"I FIFPro i UEFA su mišljenja da rasističkim parolama nije mesto u fudbalu, to je nešto neprihvatljivo i fudbalski organi u Italiju imaju podršku da preduzmu adekvatne mjere kako bi se iskorenio rasizam na stadionima", poručeno je iz Niona i Londona.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije