Fudbal

UEFA: Srbija i Crvena zvezda najbolji u Evropi ovog ljeta

UEFA: Srbija i Crvena zvezda najbolji u Evropi ovog ljeta
Foto: FK Crvena zvezda | UEFA: Srbija i Crvena zvezda najbolji u Evropi ovog ljeta

Srpski klubovi na kraju kvalifikacija uvećali su prednost na prvom mjestu UEFA liste koeficijenata zahvaljujući plasmanu fudbalera Crvene zvezde u Ligu šampiona.

Srpski fudbal, kao i Crvena zvezda, izbacivanjem Salcburga za elitno takmičenje dobio je bonus od četiri boda i sada je ukupni konto sezone 5.250 poena.

Partizan je porazom u Istanbulu od Bešiktaša (3:0), za oproštaj od Lige Evrope, ostao na sasvim solidnih šest bodova, sa po 2.5 takmičenje su završili niški Radnički i Spartak iz Subotice, pa je Zvezda jedini preostali tim iz Srbije.

Iza Srba su norveški klubovi sa 4.125 bodova, s tim da imaju dva učesnika u Ligi Evrope, potom Škoti sa četiri (dva kluba u LE), Kiprani (dva u LE) i Danci (jedan u LE) sa po 3.875...

Gledajući pojedinačno klubove, Crvena zvezda je najviše poena osvojila - čak 10, jedan više od Ajaksa, tri od Benfike, AEK-a...

Ipak, pošto se sada priključuju najveci klubovi Evrope za očekivati je da Srbija i Crvena zvezda skliznu sa čelnih pozicija.

Što se tiče ukupnog skora, na osnovu sakupljenih bodova za posljednjih pet sezona, Srbija je na 19. mjestu sa 21.500, što je za šest bolje u odnosu na početak sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije