Fudbal

UEFA izabrala tim vijeka

UEFA izabrala tim vijeka
Foto: uefa | UEFA izabrala tim vijeka

UEFA je napravila izbor najboljih igrača, klubova u ovom vijeku. Tim je napravljen na osnovu uspjeha, pobjeda i renkinga klubova i igrača u posljednjih 17 godina, vjerovatno će se većina složiti.

Na golu je Iker Kasiljas, koji je šest puta bio u timu UEFA, od 2007-12.

U odbrani bi bilo Ramos koji je biran pet puta i Pike koji je izabran jednom više. Tu je jasno Pujol koji je imao pet nominacija i posljednji put se našao 2014. prije povlačenja.

On je desno, lijevo bi bio Lam, takođe pet puta u idealnom timu.

Čovjek koji je najviše puta oblačio dres Barselone, Ćavi predvodi vezni red, neizbježan je i Indijesta, zanimljivo, jednom više, šest puta je bio u najboljoj ekipi UEFA.

Igračima Barse društvo pravi Stiven Džerard, legendarni kapiten Liverpula se tri puta u nizu, od 2005. do 2007. našao u timu. 

Mesija i Ronalda ne treba posebno objašnjavati, a uz njih, mjesto je našao i Tijeri Anri, sa pet nominacija.

Što se tiče poretka klubova u posljednjih pet sezona, Real Madrid je prvi, ispred Atletika i Barselone, „Jorgandžije“ su zamalo pretekle Barselonu, četvrti je Bajern, peti Juve, slede Sevilja, PSŽ, Siti, Dortmund i Arsenal.

Kao što i sami vidite, potpuna dominacija Španaca među igračima, njih šestorica su našli mjesto, a i na klupskom nivou, u ovoj deceniji, dominiraju.

(asinfo.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije