Fudbal

UEFA odlučila: Sve utakmice bez gledalaca na tribinama

UEFA odlučila: Sve utakmice bez gledalaca na tribinama
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | UEFA odlučila: Sve utakmice bez gledalaca na tribinama

Izvršni odbor Evropskog fudbalskog saveza (UEFA) odredio je da će preostale revanš utakmice osmine finala Lige prvaka i Evropske lige biti odigrane na stadionima ekipa koje su i trebale biti domaćini, a sve će utakmice pod okriljem UEFA biti igrane bez gledalaca na tribinama.

Odlučeno je da će u dva para osmine finala Evropske lige, Inter - Hetafe i Sevilja - Roma, u kojima je odgođena i prva utakmica, o plasmanu u četvrtfinale odlučivati jedan revanš, a biće odigran u Njemačkoj.

UEFA će i dalje pratiti situaciju te zadržava pravo premještanja utakmica na poprište završnog turnira, bude li za to bilo potrebe, s obzirom na eventualne nove događaje koji bi uticali na mogućnost odigravanja revanša na originalnim lokacijama.

Uzimajući u obzir više elemenata, članovi Izvršnog odbora UEFA odlučili su da će sve utakmice biti igrane bez gledalaca na tribinama, kako bi bilo stvoreno što bezbjednije zdravstveno okruženje te da se obezbijede ravnopravni uslovi za sve klubove. Odluka je donesena uz pristanak nacionalnih saveza i nadležnih državnih tijela.

UEFA je tu odluku donijela samo dan prije ždrijeba za četvrtfinale Lige prvaka i Evropske lige.

Uz već poznate četvrtfinaliste Lige prvaka Atalantu, Ateltiko Madrid, RB Lajpcig i PSŽ, za preostala četiri mjesta konkurišu Mančester Siti - Real Madrid (Englezi imaju 2-1 iz prve utakmice), Bajern - Čelsi (3-0), Juventus - Lion (0-1) i Barselona - Napoli (1-1).

Revanši osmine finala su na rasporedu 7. i 8. avgusta.

Isti će sistem vrijediti za Evropsku ligu, čiji će finalni turnir biti održan u Njemačkoj, a domaćin finala biće Keln 21. avgusta.

U šest revanša mjesto u četvrtfinalu će tražiti: Vulverhemton - Olimpiakos (1-1 u prvoj utakmici), Bajer Leverkuzen - Rangers (3-1), Šahtjor - Volfsburg (2-1), Kopenhagen - Bašakšehir (0-1), Bazel - Ajntraht Frankfurt (3-0) i Mančester Junajted - LASK (5-0).

Završni turnir osam najboljih ekipa u Ligi prvakinja biće održan od 21. do 30. avgusta u San Sebastianu i Bilbau, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije