Fudbal

UEFA pokrenula postupak protiv Vardara

UEFA pokrenula postupak protiv Vardara
Foto: Ilustracija | UEFA pokrenula postupak protiv Vardara

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv makedonskog šampiona Vardara zbog propusta u organizaciji i incidenata na meču protiv švedskog Malmea.

Vardar je Malme dočekao u Strumici u utorak, a jer UEFA želi da sačuva teren na Filipu II u Skoplju zbog Superkupa Real Madrid – Mančester junajted (8. avgust).

Delegat je naveo da su navijači Vardara bacali tvrde predmete na teren, uvredljvo skandirali, kao i da je vaća grupa uznemiravala službena lica i da je bilo upotrebe pirotehničkih sredstava.

U izveštaju sa utakmice se naglašava i navijačko blokiranje stepenica na centralnoj tribini. Kako navodi MIA, odluka oko izvjesne kazne makedonskom fudbalskom šampionu će biti donijeta 28. jula.

Vardar je priredio malu senzaciju u drugom kolu kvalifikacija eliminisavši povremenog učesnika Lige šampiona, pobjedom sa 3:1 u Makedoniji za ukupnih 4:2.

Skopski Vardar će i protiv danskog Kopenhagena, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, domaćin biti u Strumici, jer mu UEFA bukvalno "ne dozvoljava" da igra na svom Filipu II zbog pomenutog duela prvaka Lige šampiona i Lige Evrope.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije