Fudbal

UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde

UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde
Foto: Tanjug/AP | UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde

Crvena zvezda se nalazi pred kaznom zbog uvreda prema Zlatanu Ibrahimoviću od strane pojedinca iz lože stadiona "Rajko Mitić".

UEFA je zbog toga pokrenula istragu nakon prvog meča šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana u Beogradu.

Na zvaničnom sajtu Evropske kuće fudbala je objavljeno da je pokrenuta disciplinska istraga, ali ne i decidno zbog čega, već da će više informacija biti dostupno uskoro.

"Prema članu 31 UEFA Disciplinskog pravilnika, danas je etički i disciplinski inspektor dobio zadatak da istraži incidente koji su se desili tokom utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, odigrane 18. februara 2021. godine u Srbiji. Više informacija o ovom predmetu biće pravovremeno dostupno", navodi se u saopštenju.

Zvezda je prošlog četvrtka odigrala 2:2 protiv Milana, a tokom meča je Ibrahimović trpio uvrede i povike "Balijo", od strane pojedinca što je i ovjekovječeno video-snimkom.

Švedskom napadaču se izvinila i Crvena zvezda, te najavila da će odgovoran za ovaj incident biti pronađen i sankcionisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije