Fudbal

UEFA prijeti Slovacima zbog Kosova: Srbi odbili da igraju protiv Feronikelija

UEFA prijeti Slovacima zbog Kosova: Srbi odbili da igraju protiv Feronikelija
Foto: Printscreen | UEFA prijeti Slovacima zbog Kosova: Srbi odbili da igraju protiv Feronikelija

Slovan iz Bratislave danas dočekuje Feronikeli, predstavnika tzv. Kosova u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Navijači Slovana su poznati po podršci srpskom narodu, a i klub se istakao razumijevanjem prema dvojici srpskih fudbalera u svojim redovima, Aleksandru Čavriću i Dejanu Dražiću, kao i pomoćnom treneru Vladimiru Radenkoviću, koji su odbili da učestvuju na utakmici sa Feronikelijem.

Navijači Slovana su prepoznatljivi i po transparentima: "Kosovo je Srbija" i drugim porukama podrške Srbima sa KiM.

Slovan se svojim pristalicama obratio molbom da danas ne koriste političke parole, jer je UEFA zaprijetila klubu iz Bratislave da će biti kažnjen.

"Obraćamo se svojim navijačima veoma važnim povodom. Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sljedeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi. Ovim putem željeli smo da vas obavijestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA", kaže se u saopštenju Slovana.

Utakmica počinje u 18 sati.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije