Fudbal

UEFA želi izbjeći da klubovi iz Mančestera igraju isti dan

UEFA želi izbjeći da klubovi iz Mančestera igraju isti dan
Foto: N.N. | UEFA želi izbjeći da klubovi iz Mančestera igraju isti dan

​Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je da će promijeniti žrijeb u slučaju da se dogodi da dva klub iz Mančestera, Junajted i Siti u četvrtfinalu Lige šampiona moraju igrati isti dan.

U obrazloženju odluke UEFA je naglasila da je donesena iz sigurnosnih razloga. Naime, i gradska vlas u Mančesteru želi izbjeći situaciju u kojoj bi Junajted i Siti igrali domaću utakmicu istovremeno.

Prema propisima UEFA ukoliko dođe do spomenute situacije onda će biti promijenjen prvobitni termin odigravanja utakmice Mančester Junajteda, jer je prošle sezone u Premier ligi bio lošije plasiran od gradskog rivala Sitija, koji je aktuelni šampiona Engleske.

Potpuno otvoreni žrijeb Lige šampiona, što znači da se svako sa svakim od učesnika četvrtfinala može sastati bez obzira iz koje zemlje dolazi, održaće se u petak u Nionu sa početkom u 12 sati. Zanimljivo istovremeno će biti žrijebani i eventualni parovi polufinala. Iz UEFA su naglasili da će se isto pravilo primjenjivati i u slučaju da ova kluba iz Mančestera prođu u polufinale.

Prve utakmice četvrtfinala igraće se 9. i 10. aprila, a revanši sedam dana kasnije. Finale ovosezonskog izdanja Lige šampiona na programu je 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije