Fudbal

Partizan promašivao, Junajted odnio bodove iz Humske

Partizan promašivao, Junajted odnio bodove iz Humske
Foto: Tanjug/AP | Partizan promašivao, Junajted odnio bodove iz Humske

Fudbaleri Partizana poraženi su rezultatom 0:1 od Mančester junajteda na stadionu u Humskoj u utakmici trećeg kola L grupe Lige Evrope.

Gosti iz Mančestera do prednosti su došli u 43. minutu, kada je Entoni Marsijal realizovao penal, koji je skrivio Nemanja Miletić, fauliravši Brendona Vilijamsa u kaznenom prostoru. Ove dvije ekipe ponovo igraju 7. novembra u Mančesteru.

Meč na prepunom stadionu Partizana sudio je španski sudija Havijer Estarada Fernandez.

Rezultati by SofaScore

Tekstualni prenos utakmice:​

90+3 Kraj utakmice

90' Partizan pritiska u finišu, ali malo im nedosataje za gol. Partizan izvodi korner i centrira u šesnaesterac, ali je jedan od obrambenih igrača presjekao loptu.

89' Saša Zdjelar prekida kontru gostiju, zaradio je žuti karton.

86' Dobar pokušaj Natha. Poslije kornera, Bibras Natho je primio loptu na 20 metara, prebacio je loptu na lijevu nogu, šutirao je za malo preko gola.

83' Trener je odlučio da će igru napustiti Souma, a zamijeniće ga Lazar Pavlović.

83' Takuma Asano je skočio u šesnaestercu nakon kornera i pucao po golu, ali je golman to dobro obranio.

81' Pereira umjesto Garnera na terenu. Posljednja izmjena kod gostiju, Džejmsa Garnera zamijenio je u igri Andreas Pereira.

78' Džons spasao Junajted! Nova akcija crno-bijelih, Sadik je centrirao u peterac, Fil Džons je za malo bio brži od Takume Asana.Od svega, samo korner.

77' Saša Zdjelar se ponašao prežestoko u namjeri da protivniku oduzme loptu i Havijer Estrada Fernandez donosi odluku. Slobodan udarac dobija.

75' Savo Milosević je odlučio napraviti zamjenu. Filip Stevanović ulazi, a izlazi Zoran Tošić.

74' Umar Sadik je ostao nemarkiran na ivicu šesnaesterca nakon centaršuta. Pucao je odmah pokraj lijeve stative. Kakva je to šansa bila!

70' Slobodan Urošević je centrirao loptu, ali nije pronašao nikoga od saigrača, nego je obrana otklonila opasnost. Partizan ima priliku zabiti iz kornera. Ništa nije bilo od kornera koji je izveo Natho. Obrana je bila spremna i presjekla loptu.

67' Igra je prekinuta. Nemanja Miletić dobija žuti karton. 

67' Dvije sporne situacije, sudija ne svira penal za Partizan! Nema VAR-a u Ligi Evrope. Natho je centrirao pred gol, lopta je pogodila u nekoga iz odbrane Junajteda, a sudija iz Španije je odmahnuo rukom, pokazavši da nema penala za Partizan! U nastavku akcije, opet su crno-bijeli reklamirali igranje rukom, lopta je pogodila Vilijamsa u ruku, opet ništa! Partizan je drastično oštećen!

67' Žuti karton dobio je Natho.  

63' Huan Manuel Mata je s ivice šesnaesterca poslao nisku loptu prema saigraču koji je bio u dobroj poziciji. Međutim, jedan od defanzivaca je presjekao i izbio tu loptu.

60' Ole Gunar Solskjaer je odlučio unijeti živosti u svoju ekipu. Enthoni Martial izlazi, a ulazi Markus Rešford.

60' Izmjene. Aron Van-Bisaka napušta igru, a ulazi Daniel Džejms.

56' Nema puno posla za golmana. Pucao je Umar Sadik, ali u obrambeni blok.

55' Havijer Estrada Fernandez je svirao faul u napadu, a napravio ga je Hari Maguire. Dobra odluka sudije.

54' Biće korner. Huan Manuel Mata se priprema ubaciti loptu u šesnaesterac.

52' Suma  je skoro promijenio rezultat nakon solo prodora i jakog niskog šuta s ivice šesnaesterca. Na njegovu nesreću, lopta je išla po sredini gola, pa je Serhio Romero to obranio.

50' Filip Helander je skočio visoko, ali je loše pucao glavom. Lopta je otišla daleko, lijevo od gola.

49' Takuma Asano je trčao na gol, ali ga je obrambeni uspio stići.

47' Natho je pokušao zabiti iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla par centimetara pored desne stative.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Humskoj.  Odličan prodor Umara Sadika u prvoj akciji u nastavku i žuti karton za Fila Džonsa. 

45' Kraj prvog poluvremena

43' GOOOL Penal za Mančester. Miletić je uzeo je loptu protivniku, ali i napravio faul. Marsial je savladao Stojkovića. Engleski tim ima 0:1.

42' Takuma Asano  je pucao snažno s ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla par centimetara kraj desne stative.

40' Nova velika šansa za Beograđane. Sadik nije iskoristio obećavajuću šansu! Šutirao je s poludistance, ali je pogodio desnu stativu! Par centimetara ulijevo i to bi bio gol. Ostaje 0:0.

37' Velika šansa za Junajted. Lingard pogodio stativu. Van Bisaka se izborio za loptu, ona je došla do Lingarda koji sa ivice kaznenog prostora šutira lukavo, sreća za crno-bele, stativa!

36' Velika šansa za Partizan. Zoran Tosić je ostao nemarkiran na ivici šesnaesterca nakon centaršuta. Pucao je pokraj desne stative. 

34' Takuma Asano je napravio solo prodor, ali nije ušao u šansu jer mu je protivnički igrač oduzeo loptu. Sudija je svirao korner idobiće ga Partizan.

33' Umar Sadik  je napravio slalom kroz protivničku obranu, ali je jedan od braniča uspio odnijeti loptu. Glavni sudija i njegov pomoćnik pokazuju na korner zastavicu. Partizan će iz kornera pokušati ugroziti protivnički gol. Bibras Natho je izveo korner kratkim dodavanjem

31' Slobodan udarac je izveo Natho , ali ubacivanje je očišćeno.

30' Hari Maguire je bio prežestok u ovom startu i Havijer Estrada Fernandez je prekinuo igru. Slobodan udarac će izvesti Partizan. Sada se mogu pomaknuti bliže golu.

26' Bibras Natho  je skoro pobjegao obrani, ali je jedan od defanzivaca "đavola" to očistio.

24' Huan Manuel Mata je pokušao s ivice šesnaesterca pasom pronaći nekoga od saigrača, ali je obrana presjekla loptu i izbila ju što dalje od svog gola.

22' Skot Mektominaj primio je precizan pas na ivici šesnaesterca i šutirao. Međutim, pucao je loše i lopta je otišla lijevo pored gola.

18' Inicijativa Junajteda. Gosti, za sada, čini se da imaju više loptu u nogama, konkretniji su u fazi napada.

16' Skot MekTominaj je skočio na centaršut iz slobodnog udarca i pucao glavom, ali je lopta otišla lijevo od gola.

15' Mančester će izvesti slobodnjak s poludistance. Nije baš neka pozicija za šut, vjerojatno će centrirati u šesnaesterac.

12' Huan Manuel Mata je opasno centrirao iz kornera, ali niko od njegovih saigrača nije uspio nadskočiti obranu.

9' Prodor Asana. Čini se da će Aron van Bisaka imati dosta problema sa brzonogim Takumom Asanom. Japanac je prošao do ivice kaznenog prostora, bio je brži, ali je šutirao visoko preko gola Junajteda.

8' Prvi pokušaj crno-bijelih. Poslije prekršaja Megvajera na desnoj strani, slobodan udarac za crno-bijele. Skraćeni korner izveo je Zoran Tošić, tražio je Sadika, ali nije uspio napadač Partizana dobro da zahvati loptu na drugoj stativi. Od svega, gol aut.

7' Sudija je svirao faul. Hari Maguire  je bio preagresivan, ali je izbjegao karton. Slobodan udarac će dobiti Partizan.

5' Žestoko je počelo u Humskoj. Mančester junajted od starta je napao crno-bijele. Sa jedne strane, crno-bijeli imaju dva vezana poraza u domaćem šampionatu, dok, sa druge strane, u drugom po redu evropskom fudbalskom takmičenju zauzimaju prvo mjesto Grupe L sa 4 osvojena boda, koliko ima i večerašnji protivnik. 

3' Juan Manuel Mata je htio pronaći nekoga od saigrača u šesnaestercu, ali mu je pas presječen.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

1' Počela utakmica u Humskoj, tribine su pune, "Grobari" pružaju snažnu podršku beogradskim crno - bijelim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije