Fudbal

UŽIVO: Čelsi goleadom slomio Arsenal za trofej LE

UŽIVO: Čelsi goleadom slomio Arsenal za trofej LE
Foto: Tanjug/AP | UŽIVO: Čelsi vodi 1:0, Žiru zatresao mrežu bivšeg kluba

Fudbaleri Čelsija osvojili su Ligu Evrope. Oni su u finalu koje se igralo u azerbejdžanskom Bakuu pobijedili gradskog rivala Arsenala rezultatom 4:1.

Čelsi je u sezoni 2012/13 trijumfovao u takmičenju pod aktuelnim imenom, dok je Arsenal osvojio Kup UEFA 1994. godine.

Pravdu je dijelio italijanski sudija Đanluka Roki. 

Tekstualni prenos utakmice:

90+3 Kraj utakmice

72" GOOOL Azar daje svoj drugi gol na meču, ponovo je Čelsi na plus tri.

69' GOOOL Arsenal smanjuje na 3:1, za "tobžije" je gol postigao Ivobi. On je ušao na teren i postigao gol.

65' GOOOL Azar iz penala postiže gol za 3:0. Arsenal je na koljenima.Belgijski reprezentativac je rutinski sačekao Čeha da padne u svoju levu stranu, pa poslao loptu u njegovu desnu.

60' GOOOL Pedro povećava prednost Čelsija na 2:0. Predivnu akciju su izveli fudbaleri Čelsija, Kovačić je lijepo pronašao Azara, Pedro se divno ubacio na jedanaesterac, dobio pravovremenu loptu i plasirao je iza Čehovih leđa.

58' Mini-desant na gol Čelsijaa Pokušao je snažno Lukas Toreira, ali blokirao ga je N'Golo Kante, u nastavku je Aubamejang pokušao makzicama, ali Kristensen glavom otklanja opasnost.

54' Skoro se i povrijedio Žiru. Pokušao je stići jednu loptu koja je išla u aut, ali je nezgodno doskočio, noga mu je proklizala i čini se da je stradala prepona. Ipak, nastavio je meč.

49' GOOOL Žiru dovodi Čelsi u vođstvo. Sjajno je ubacio Emerson s lijeve strane, skočio je Žiru i pogodio je u bliži ugao glavom.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. U prvom prema statistici Čelsi je bio bolji. Iako je Arsenal pokazao veću želju da stigne do gola, Čelsi je na kraju poluvremena imao veći posjed lopte (55:45) i više šuteva na gol (5-4).  Takođe, fudbaleri Čelsija su uputili dva šuta u okvir gola, dok Arsenalu nije ubilježen nijedan - sva tri su otišla preko ili pored.  Čelsi bilježi i tri blokirana šuta, dok je Petr Čeh imao dvije odbrane.

45' Kraj prvog poluvremena.

39' Emerson je opet je probio po lijevoj strani, odigrao je za Žirua koji je pucao jako po zemlji, ali sjajno ga je pročitao Petr Čeh koji je to odbio u korner.

33' Arsenal je umalo primio gol! Prekrasno su odigrali dupli pas Emerson i Azar koji je Italijanu loptu ostavio petom, a ovaj puca snažno. Ipak, točno je Čeha koji je spasio "tobdžije". Prvi udarac u okvir za Čelsi u ovoj utakmici.

31' Arsenal večeras ima strašnu tranziciju. Opet je opasan bio Sead Kolašinac koji je pokušao nešto između udarca i centaršuta, a neko od igrača Čelsija je uklizao i blokirao loptu koja je u čudnom luku skoro završila u mreži.

29' Čelsi se oslobodio. Odličnu transformaciju u napad su izveli fudbaleri Čelsija, lopta je stigla do Emersona na lijevom boku, on je pokušao da šutira, ali je udarac izblokiran.

27' Steže Arsenal obruč oko Čelsijevog gola! Prvo je Aubamejang probio desnu stranu, predriblao je Emersona i ubacio, ali kratko je boksao Kepa, u nastavku akcije pokušao je Toreira, ali samo u blok, a onda je na loptu naletio Granit Džaka koji je topovski punom nogom s 20 metara pogodio prečku!

25' Napokon smo nešto vidjeli i od Čelsija. Po desnoj strani prošao je N'Golo Kante koji danas ima nešto drugačiju ulogu, sjajno je ubacio za Žirua koji ipak nije uspio primiriti loptu i izglednoj situaciji za postizanje gola.

20' Novi prodor Najlsa. Jedini Englez na terenu je ponovo protutnjao desnom stranom, pokušao je da centrira, ali je Žoržinjo bio na pravom mjestu. Uslijedio je korner, međutim za Kepu nije bilo veće opasnosti, pošto je David Luiz reagovao glavom.

18' Lakazet se pojavio ispred Kepe, pomjerio je loptu prije golmana Čelsija, dogodio se i kontakt koji je vjerovatno trebalo da bude okarakterisan kao prekršaj za jedanaesterac. VAR osoblje je javilo" glavnom arbitru Rokiju da nema elemenata za najstrožu kaznu.

15' Ponovo je Arsenal probio bok, ovaj put po lijevoj strani. Sead Kolašinac neometano je ušao u šesnaesterac Čelsija, pokušao je ubaciti oštro na pet metara, ali je u zadnji trenutak neko od stopera Čelsija blokirao taj pokušaj.

11' Emerson upropastio napad Čelsija. Lijevi bek Čelsija je izgubio loptu na lijevom boku u situaciji koja je mogla da bude zanimljiva za navijače "plavaca", poslije čega je Lakazet umalo otvorio opasnu kontru.

9' Prva prava šansa na utakmici. Šansu za gol imali su fudbaleri Arsenala. Dugo je trajalo početno ispitivanje snaga, a onda je po desnoj strani poput metka projurio Mejtland-Najls, Kepa je odbio loptu na svoj peterac, a tamo je Ozil pucao slabo, pored gola. Ostaje 0:0.

5' "Plavci" su angažovanije ušli u utakmicu, njihovi defanzivni vezisti onemogućavaju protok lopte fudbalera Arsenala, dok u ofanzivne akcije idu uglavnom preko Edena Azara.

1' Sudija je dao znak da utakmica za trofej počne. Odlična je bila uvertira u finale u Bakuu. Mnoštvo konfeta, vatrometa i uvodna pjesma ovog takmičenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije