Fudbal

Ništa od Zvezdinog evropskog proljeća, PSŽ prejak

Ništa od Zvezdinog evropskog proljeća, PSŽ prejak
Foto: Tanjug/AP | Ništa od Zvezdinog evropskog proljeća, PSŽ prejak

Fudbaleri Zvezde nisu uspjeli da naprave čudo i savladaju PSŽ na domaćem terenu i prezime u Evropi. Gosti su na kraju slavili 4:1, iako su "crveno-bijeli" odlično odigrali ovaj meč.

Čak i da su Beograđani uspjeli da prirede iznenađenje to im ne bi pomoglo jer je Liverpul slavio kod kuće protiv Napolija minimalnim rezultatom.

Parižani su do prednosti došli u 10. minutu golom Kavanija nakon sjajnog prodora i asistencije Mbapea.

Na 0:2 povećao je Nejmar, koji se, poslije dugog pasa Mbapea sa sredine terena, snašao i matirao Borjana. Igrao se 40. minut.

Zvezda smanjuje na 1:2 sjajnim golom Gobeljića u 56. minutu.

U 74. minutu Di Marija izvodi slobodan udarac sa lijeve strane. Šalje loptu na pet-šest metara od gola Borjana, gdje je  najviši u skoku bio Markinjos i treći put zatresao mrežu domaćina.

Konačnih 1:4 postavio je Mbape.

Sudije: Vilijam Kolum (Škotska), Dejvid Mekgiči (Škotska), Grejem Stjuart (Škotska), Alan Mulvani (Škotska), Kevin Klensi (Škotska), Nikolas Volš (Škotska).

Sastavi:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić - Jovančić, Čaušić - Ben, Marin, Simić - Pavkov;

Pari Sen Žermen (4-2-3-1): Bufon – Kerer, Tijago Silva, Kimpembe, Bernat - Verati, Markinjoš - Mbape, Nejmar, Di Marija - Kavani.

Tekstualni prenos utakmice:

90+2' GOOOL– Mbape krunisao sjajnu igru i postavio konačnih 1:4. Po sredini kada je Draksler uzeo loptu, ona završila kod Nejmara koji je dodavanjem poslužio Mbapea, a ovaj kroz Borjana postavio konačnih 1:4.

87' Marko Gobeljić je dobio žuti karton za ovaj start. Ne slaže se s odlukom suca, ali Škot ga ne želi ni poslušati.

86' Marko Marin izlazi, a Vladan Milojević je odlučio da će ući Dejan Joveljić.

85' Anhel Di Marija  je izveo slobodnjak sa 28 metar. Pucao je u lijevu stranu gola, ali je Milan Borjan bio spreman i obranio mu šut.

83' Prva izmena u Pari Sen Žermenu. Andrijan Rabio u finišu susreta mijenja Marka Veratija.

82' Edinson Kavani  je ostao nemarkiran na ivici šesnaesterca nakon centaršuta. Pucao je odmah pokraj lijeve stative. Kakva je to šansa bila!

80' Nejmar je primio pas na rubu šesnaesterca i dobro pucao, ali je lopta prozujala iznad prečke.

80' Lijepo su kombinovali Kavani i Mbape, ali je Milan Borjan dobro čitao igru i presjekao im loptu.

74' GOOOL Markinjos postiže pogotok za 1:3. Zvezda lako prima gol u periodu utakmice u kojem je bila bolji rival. Nejmar je opet iznudio prekid na lijevoj strani i još jednom je Di Marija uputio savršen centaršut. Na drugoj stativi je Markinjoš nadskočio Rodića i pogodio mrežu za 1:3.

70' Dušan Jovančić  je pucao glavom nakon slobodnog udarca, ali nije to bilo dovoljno precizno. Lopta je otišla nekoliko metara iznad gola.

67' Kavani neprecizan u velikoj prilici. Odličan centaršut Di Marije sa lijevog boka, pogodio je u glavu Kavanija, koji šalje loptu preko gola.

64' Kanađanin sada zaustavlja i Mbapea. Predriblao je Mbape Stojkovića i stuštio se ka golu, šutirao sa nekih 20 metara, pravo u čuvara mreže Zvezde.

62' Borjan sačuvao Zvezdi minus od jednog gola. Opet je golman Zvezde heroj svog tima, a sada je bio odlično postavljen kod velike šanse za Kerera.

60' PSŽ drži loptu tako da igrači razmjenjuju kratke paseve, čekajući da se otvori rupa u protivničkoj obrani.

56' GOOOL-  Gobeljić smanjuje na 1:2. Ludnica na "Marakani". Poslije centaršuta sa boka Tijago Silva nije lepo izbio tu loptu glavom, samo ju je prebacio, ona je došla do Gobeljića, a Zvezdin bek je uhvatio volej i poslao ga u bliži ugao gola Bufona za 1:2!

54' Velika šansa za Zvezdu bila Filip Stojkovic je zavrnuo loptu u šesnaesterac, a El Fardou Ben (Crvena zvezda) se ubacio ispred svog čuvara i pucao glavom, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

52' Marko Marin  je snažno pucao po golu, ali neprecizno i lopta je odletjela lijevo od gola.

49' Strahovit sudar Kimpebea i Simića. Štoper Pari Sen Žermena Kimpembe je stigao do lopte prije Simića, ali nije spustio nogu i snažno je naletio na fudbalera Zvezde. Srećom, obojica su prošla bez ozbiljnijih povreda.

48' Thilo Kehrer je poslao opasan dugi pas, ali je protivnička obrana presjekla taj pas i otklonila opasnost. Lopta je izvan granica igrališta. PSŽ je imao priliku zabiti iz kornera.

46' Škotski sudija dao je znak za početak drugog poluvremena.

45' Kraj prvog poluvremena.

42' - Mbape promašio za 0:3! Kao i kod pogotka, mnogo prostora igrači Zvezde ostavljaju Mbapeu i Nejmaru na lijevom boku. Sada je mladi Francuz ponovo pobjegao, izašao 1 na 1 sa Borjanom i pokušao da pogodi bliži ugao, ali je zatresao samo spoljni dio mreže.

40' GOOOL- Nejmar povećava rezultat na 2:0. Mpabe je asistirao Brazilcu gotovo sa sredine terena, a Nejmar je izmješao Zvezdinu odbranu i lagano matirao Borjana.


U drugom meču ove grupe Liverpul od 34. minuta golom Mohameda Salaha vodi protiv Napolija 1:0 


31' - Dvije šanse za PSŽ, Borjan spasao Zvezdu. Malo je falilo da "sveci" dupliraju prednost nakon pola sata igre, ali je svoj tim spasao Borjan sjajnom intervencijom poslije šuta Nejmara iz polukontre. U nastavku akcije opasno je priprijetio i Di Marija, ali je lopta prošla pored desne stative.

30' -  Javna opomena i na drugoj strani. Thilo Kehrer  je "nagrađen" žutim kartonom.

28' - Sudija Vilijam Kolum je pokazao žuti karton. Milan Pavkov se nema zašto čuditi jer je start bio prežestok.

26' - Obećavajuća šansa je prekinuta. Veljko Simić  je zaustavljen na putu prema golu jer mu je sviran ofsajd.

24' - Marko Verati je pokupio loptu na ivici kaznenog prostora i šutirao posredini gola. Nije dovoljno snažno udario i Milan Borjan je s lakoćom obranio njegov pokušaj.

21' - Anhel Di Marija je centrirao u šesnaesterac. Međutim, Zvezdina obrana je izbila loptu i otklonila opasnost po svoj gol.

17' - Obrana PSŽ-a jedva blokirala šut koji je uputio Marko Gobeljić (Crvena zvezda). Nije oklijevao i odmah je pucao malo izvan šesnaesterca čim je dobio loptu od saigrača.

15' - Thilo Kerer  je upropastio dobru priliku za PSŽ jer mu je završni pas bio netačan, pa ga je obrana lako presjekla.

13' - Zvezdin  El Fardou Ben Crvena zvezda je pucao malo izvan šesnaesterca, ali je lopta prošla tik iznad prečke.

10' - GOOOL Kavani dovodi PSŽ u vodstvo. Poslije sumnjive situacije na sredini terena i duela Pavkova sa rivalima, napadač Crvene zvezde ostao je poslije kontakta na zemlji. Sudija nije reagovao, poslije čega je ostalo mnogo prostora na polovini domaćina. Lopta je stigla do Mbapea, on je bez ikakvih problema pretrčao Stojkovića i namjestio lagan gol Kavaniju – 0:1!

7' Pritisak PSŽ-a od početka utakmice konstantno traje. Zvezda zasad uspješno odolijava presingu Francuza.

5' - Edinson Kavani se našao u obećavajućoj prilici. Pomoćni sudija podigao je  zastavicu Kavani je bio prisiljen prekinuti napad.

2' - Anhel Di Marija je napravio solo prodor, ali nije ušao u šansu jer mu je protivnički igrač oduzeo loptu. Lopta je izvan igre. PSŽ je izveo korner.

1' - Škotski sudija dao je znak za početak meča na "uzavreloj" Marakani. Pred fudbalerima Zvezde i PSŽ-a predstoji 90. minuta fudbalske bitke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije