Fudbal

Ukrajina - BiH, odluka o baražu u rukama "zmajeva"

Ukrajina - BiH, odluka o baražu u rukama "zmajeva"
Foto: F/NSBiH | Ukrajina - BiH, odluka o baražu u rukama "zmajeva"

Imamo vjeru u naš kvalitet i predstoji nam jak meč. Nećemo ništa kalkulisati, želimo pobjedu, kaže Dennis Hadžikadunić, defanzivac fudbalske reprezentacije BiH, koja večeras (20.45) u Lavovu protiv Ukrajine igra jedan od najvažnijih mečeva u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Kladionica Mozzart na pobjedu Bosne i Hercegovine nudi kvotu 5.20, a na pobjedu Ukrajine kvotu 180.

BiH i Ukrajina su glavni rivali za drugo mjesto u Grupi D. Ukrajinci imaju dva boda više, ali i meč više od "zmajeva", koji osim dvomeča s ekipom Oleksanda Petrakova imaju i jedan okršaj sa Fincima. Računica je jasna, iz tri utakmice treba izvući što više bodova. Matematički pet je dovoljno ako dolaze od dva remija s Ukrajinom i pobjede protiv Finske.

"Nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat sutra. Ukrajina je definitivno dobra ekipa, sastavljena od kvalitetnih pojedinaca. Idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj naš cilj", kaže Hadžikadunić i dodaje:

"I pored određenih problema koje smo imali, prije svega zbog viza za Kazahstan, pripreme su protekle veoma dobro. I mi koji smo ostali u Sarajevu smo kvalitetno radili i uspjeli smo da izvučemo najpozitivnije iz svega toga, tako da spremni i u dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Ukrajinom."

Selektor domaće ekipe svjestan je da bi ih poraz od BiH doveo u sitauciju da više ne odlučuju o svojoj sudbini. Zbog toga, kaže Petrakov, njegovu ekipu ne treba dodatno motivisati.

"Ne treba im motivacija. Znaju da nam samo pobjeda odgovara i da čak ne smijemo ni da remiziramo. Nema tu puno šta da se kaže jer nam je jasno u kakvoj smo situaciji", kaže Petrakov.

Ostale ponude kladionice Mozzartbet možete pogledati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije