Fudbal

Ukrajina postaje domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu?

Ukrajina postaje domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu?
Foto: Pixsell/EXPA/ Newspix/ Marcin Bulanda | Ukrajina postaje domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu?

Britanski "Times" objavio je ekskluzivnu informaciju da bi Ukrajina mogla da bude domaćin Svjetskog prvenstva 2030. godine zajedno sa Španijom i Portugalom.

Ukrajina je navodno spremna da postane ko-kandidat pomenutim zemljama koje će da pokušaju da dobiju domaćinstvo Mundijala 2030. godine. Kako prenose mediji Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine je već da zeleno svijetlo za zajedničku kandidaturu. Kako se navodi Ukrajina bi trebalo da bude domaćin jedne od grupa na turniru.

Sutra se očekuje zvanično predstavljanje ove ideje, a očekuje se da bi vojni sukob sa Rusijom bio završen do tada i da bi Ukrajina imala dovoljno vremena da obnovi infrastrukturu.

"Učestvovanje Ukrajine se smatra potencijalno snažnim načinom za osvajanje glasova među 211 članica FIFA i način da se odgovori na poteze Saudijske Arabije koja je podnijela zajedničku kandidaturu za 2030. sa Egiptom i Grčkom", piše "Times".

Dodajmo i to da ovogodišnji Mundijal počinje 20. novembra i traje do 18. decembra i održava se u Kataru. Naredni Mundijal poslije to 2026. godine će se igrati u SAD, Kanadi i Meksiku, a tek treba da bude odlučeno ko će biti domaćin SP 2030. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije