Fudbal

Upravni i Nadzorni odbor FK Željezničar podnijeli ostavke

Upravni i Nadzorni odbor FK Željezničar podnijeli ostavke
Foto: Ilustracija | Upravni i Nadzorni odbor FK Željezničar podnijeli ostavke

Članovi Upravnog i Nadzornog odbora FK Željezničar podnijeli su ostavke na svoje funkcije u klubu, saopšteno je danas iz Željezničara.

"Ponosni smo što smo pokazali da je u Klubu moguće napraviti značajne pomake naprijed, i to u vrlo specifičnoj i složenoj formi organizovanja, kakvo je po svim relevantnim parametrima udruženje građana. Klub danas ima matricu poslovanja koja podrazumijeva zakonitost, transparentnost, društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivost, te je kao takva garant opstanka Kluba. Pokazali smo i da je moguće započeti gradnju našeg doma, naše Grbavice, uprkos svim opstrukcijama i destrukcijama", navodi se u sopštenju FK Željezničar.

Dodaje se da je bilo pogrešnih procjena, ali i napominje da su se "trudili da grešaka bude što manje".

"Da li smo donosili pogrešne procjene? Sigurno da jesmo, jer smo mnogo i radili, ali smo se trudili da grešaka bude što manje i da ih ispravljamo. Da li je moglo bolje? Sigurno da jeste, jer je klub neiscrpan potencijal i nikada se nismo zadovoljili urađenim. Da li smo ostvarili sve ciljeve? Nismo, ali smo imali i visoko podignutu ljestvicu, koja je priznavala samo izvrsnost. Titule su izgubljene, neke i u čudnim okolnostima i ostat će žal za istim. Istovremeno, osvojeni trofej Kupa BiH u protekloj sezoni i uspjeh u Omladinskoj ligi šampiona je važna satisfakcija za naš rad i čini nas neizmjerno ponosnim", ističu Upravni i Nadzorni odbor FK Željezničar u zajedničkom saopštenju.

Oni dodaju da je "u sadašnjim okolnostima i u uslovima ucjena, pritisaka na svlačionicu, medijskih špekulacija, sudijskih režija, interesnih i menadžerskih lobija, svaki dalji rad uzaludan, te bi naštetio klubu u nastavku sezone".

"Većina odgovornih osoba koja trenutno izlazi iz organa Kluba je u Klub došla onda kada je on de facto bio u stečaju. Kroz svoj rad zamjerili smo se mnogima jer smo poštivali univerzalna pravila, a najvažnije je bilo: Željezničar iznad svega. Sa tog kursa nismo odstupali ni milimetar, jer kada je u pitanju interes kluba – kompromisa nema. Ovoj strukturi ostaje da se zahvali navijačima na bezrezervnoj podršci, koja je omogućila da se urade mnoge pozitivne stvari i naš stadion učini ponosom svih nas. Zahvaljujemo se i svim sponzorima Kluba i poslovnim partnerima, bez kojih veliki broj projekata ne bi bilo moguće uraditi. Ova struktura oduvijek Klub vidi kao otvoren za sve Željovce i sada je prilika da se svi oni koji misle da mogu svojim radim doprinijeti boljitku Kluba, uključe u rad i Klub učine još boljim", navodi se u saopštenju.

Na kraju su članovi UO i NO Željezničara pozvali navijače da "pripreme šalove, zastave i dlanove i podrže Klub u sezonama koje su pred njim", jer, kako kažu, "Željezničar je mnogo više od jedne grupe ljudi, upravnih odbora, predsjednika, trenera, igrača…"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije