Fudbal

Urnebesan kiks i velika sreća srpskog golmana

Urnebesan kiks i velika sreća srpskog golmana
Foto: Ilustracija | Urnebesan kiks i velika sreća srpskog golmana

Golman Eibara i reprezentacije Srbije Marko Dmitrović nije se proslavio jednom reakcijom tokom prvog poluvremena utakmice između Eibara i Đirone.

Njegov tim je poveo sa bijele tačke u 12. minutu poslije pregledanja VAR snimka, ali je mogao da primi gol osam minuta kasnije.

Centaršut je poslije prekida išao prema kaznenom prostoru Eibara, lopta je išla ka Bernardu Espinosi, preletjela ga je i prošla kroz noge Marka Dmitrovića do mreže gostujuće ekipe.

Međutim, Espinosa je u trenutku centaršuta bio u ofsajdu, a pošto je krenuo nogom ka lopti, omeo je golmana Eibara iako loptu nije zakačio. Sudije su presudile da gola nema, a Dmitrović je izbjegao kaznu za veliku grešku.

Eibar se tada izvukao, ali je Đirona uspjela da preokrene rezultat poslije jedne loše odbrane igrača gostiju, a onda i sporne sudijske odluke u finišu prvog dijela igre.

Pedro Poro je ubacio loptu, Espinosa je bio najbliži Dmitroviću gornjim dijelom tela, spustio je do peterca za Stuanija koji daje gol. Zastavica je isprva podignuta, ali je glavni sudija posle konsultacije sa VAR sobom ipak pokazao na centar. 

To nije bilo sve. Arbilja je u petom minutu nadoknade poslije kornera doneo izjednačenje i 2:2 u posljednjim trenucima prvog dijela igre. 

Dmitrović je do pauze skinuo i jedan zicer Đironi, a uzbudljivo poluvrijeme je završeno sa čak sedam podijeljenih žutih kartona.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije