Fudbal

Uspavanka na "Koševu“ završila bez pobjednika

Uspavanka na "Koševu“ završila bez pobjednika
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Derbi okončan rezultatom 1:1

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara odigrali su na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ neriješeno u vječitom gradskom derbiju u okviru 30. kolo M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U ne pretjerano dinamičnom susretu tim Sarajeva je poveo u ranoj fazi golom Asmira Suljića.  Igrao se 11. minut kada je golman Željezničara Josip Bender prvo ukrotio pokušaj Asmira Suljića u situaciji jedan na jedan. Zatim je Anel Hebibović zatresao prečku, a na odbijenu lopta natrčao je Asmir Suljić i poslao je iza leđa ovoga puta nemoćnog Josipa Bendera.

„Bordo tim“ je prijetilo i u nastavku utakmice, a najbliže da udvostruči vodstvo bio je Anel Hebibović koji je u 19. minuti pogodio stativu. U narednom napadu Mak Varešanović nije iskoristio dobro proigravanje Asmira Suljića.

Sa druge strane Željezničar je pokušavao preko Hamze Gasala i Ševkije Resića, ali se do odlaska na odmor rezultat nije mijenjao.

Gosti sa „Grbavice“ ipak su uspjeli stići do izjednačenja u nastavku utakmice. U 66. minuti centaršut je izveo Semir Štilić, pronašao je Edina Cocalića, a lopta je na putu do mreže zakačila i odbrambenog igrača domaćih Amera Dupovca.

Gol je pripisan Edinu Cocaliću, prvi u ovoj sezoni za stopera Željezničara.

Derbi vječitih rivala su obilježila i dva višeminutna prekida u prvom poluvremenu izazvana bakljadom od strane prvo navijača Sarajeva, a onda i Željezničara, te jedan u drugom poluvremenu.

Navijači Željezničara odali su i počast preminulom Ivici Osimu, istaknutim transparentom: „Slavićemo tvoje ime, dok u nama srce bije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije