Fudbal

Uspješan debi Murinja na klupi Totenhema

Uspješan debi Murinja na klupi Totenhema
Foto: Tanjug/AP | Uspješan debi Murinja na klupi Totenhema

Žoze Murinjo se početkom ove sedmice vratio u Premier ligu Engleske. Nakon što je Maurisio Pokettno dobio otkaz u Totenhemu, Murinjo je predstavljen kao njegov nasljednik, a već danas Portugalac je imao uspješan debi na klupi novog kluba.

U londonskom derbiju Totenhem je kao gost savladao Vest Hem Junajted rezultatom 3:2, čime je najavio izlazak iz krize. Mrežu "čekićara" načeo je Son Heung-Min u 36. minuti, da bi sedam minuta kasnije asistirao Lukasu Mouri za vodstvo do 2:0. Pobjedu "pijetlova" potvrdio je najbolji strijelac tima Hari Kejn pogotkom na otvaranju drugog poluvremena. Mikajl Antonio je golom u 73. minuti smanjio na 1:3, a konačan rezultat postavio je Anđelo Ogbona u posljednjim sekundama sudijske nadoknade.

Tokom karijere 56-godišnji Murinjo je vodio Benfiku, Uniao de Leiriju, Porto, u dva navrata Čelsi, Inter, Real Madrid i Mančester junajted. Najveće uspjehe ostvario je sa Portom i Interom s kojima je stigao do pehara u Ligi šampiona.

Totenhem je pobjedom u prvoj utakmici 13. kola Premier lige Engleske, barem privremeno, skočio na šesto mjesto sa 17 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije