Fudbal

Uvijek su bile uz fudbalere, a sada im je zabranjen odlazak u Katar

Uvijek su bile uz fudbalere, a sada im je zabranjen odlazak u Katar
Foto: N.N. | Uvijek su bile uz fudbalere, a sada im je zabranjen odlazak u Katar

Danski fudbaleri na predstojećem Svjetskom prvenstvu neće imati podršku svojih ljepših polovina.

Skandinavci tradicionalno dovode svoje žene i djevojke na velike turnire, ali ovaj put je danski Savez odlučio da zabrani njihov odlazak na Mundijal.

Portparol DBU-a Jakob Hojer rekao je da su oni zauzeli svoj stav kako bi izbjegli obogaćivanje katarske ekonomije. Danski list “Ekstra Bladet” donio je naslov: "Bez poljubaca i seksa za dječake Svjetskog prvenstva". Hojer je naglasio da je Upravni odbor odlučio da minimiziraju putovanja u Katar u vezi sa Svjetskim prvenstvom.

“Ne želimo da doprinesemo stvaranju profita za Katar. S toga smo usporili naše putničke aktivnosti koliko god je to moguće. Na prethodnim turnirima supruge i djevojke igrača su putovale, ali smo otkazali ta putovanja na ovaj turnir”, pojasnio je Hojer.

Tako će Kristijan Eriksen, Pjer-Emil Hojbjerg i društvo biti lišeni ženskog društva u Kataru. Sličnih problema imaju i reprezentativci Njemačke, koji još uvijek ne znaju hoće li imati pratnju u Kataru zbog problema sa smještajnim kapacitetima. Za sada su sigurne “vagsice” iz Engleske. Njima je obezbjeđeno luksuzno odmaralište na Banana otoku u Kataru.

Inače, kada su u pitanju Danci, da nisu bili za to da se Mundijal održi u ovoj zemlji pokazuje i nedavni slučaj pri predstavljanju dresova za SP. Naime, “Humel” predstavio nove garniture dresova koje će Danska nositi u Kataru. Novi dresovi izgledaju poprilično monotono i jednobojno, ali krije se razlog iza toga. Danci su odlučili ''prigušiti'' njihove simbole na dresu.

“'Ne želimo biti vidljivi na turniru zbog kojeg su hiljade ljudi izgubili svoj život. Navijamo za reprezentaciju Danske do kraja, ali to nije isto što i navijanje za Katar kao naciju domaćina', saopštili su tada iz Humela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije