Fudbal

Čelsi zasjeo na krov Evrope, Siti nemoćan u finalu Lige šampiona

Čelsi zasjeo na krov Evrope, Siti nemoćan u finalu Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP | Počelo finale Lige šampiona, Siti i Čelsi u borbi za prvaka Evrope

Fudbaleri Čelsija pobijedili su večeras u finalu Lige šampiona Mančester Siti rezultatom 1:0 i postali šampioni Evrope drugi put u istoriji.

Sastavi:

Mančester Siti: Ederson - Voker, Stons, Dijas, Zinčenko - Gundogan, Rodri, Bernardo Silva - Marez, De Brujne, Foden.

Čelsi: Mendi - Kristensen, Silva, Ridiger - Aspilikueta, Kante, Žoržinjo, Čilvel - Zijeh, Maunt - Verner.

Tok utakmice:

90+7′ - U posjlednjem minutu utakmice, Marez je posle gužve šutirao preko prečke. Propala je i posljednja šansa za Siti.

90′ – Bio je Siti blizu šanse. Prošla je lopta kroz peterac Čelsija, stigla na drugu stativu, ali je na kraju intervenisala odbrana "Plavih".

85' Velika greška Risa Džejmsa. Serhio Aguero je dočekao loptu iza njega, probao da je vrati pred peterac, ali je Mendi istrčao na vrijeme. Velika prilika odlazi u nepovrat.

81' Čelsi igra taktički besprekorno. Brane se maestralno kada je to potrebno, ali umiju i te kako da napadnu kada se ukaže prilika za to.

77' Gvardiola koristi posljednji adut. Serhio Aguero je na terenu umjesto Rahima Sterlinga.

73′ - Nevjerovatna šansa za Pulišića. Brza kontra Čelsija u kojoj je Haverc uposlio Pulišića, ovaj u padu sa sedam metara gađao malo pored stative.

70′ - Dobar napad Sitija. Marez je sa desne strane ubacio loptu u peterac, gde je Aspilikueta intervenisao ispred Sterlinga i sprečio siguran pogodak.

67′ - Polovina drugog poluvremena. Bez ijedne šanse.

64′ – Nova promjena u Sitiju. Neprimetnog Bernarda Silvu zamenio je Fernandinjo.

60′ – Umjesto kapitena Sitija, na terenu je Gabrijel Žezus.

57' - Teža povreda Kevina de Brujnea! Moraće van terena. Doživio je nokaut i ukazuje mu se pomoć na terenu, zbog čega je prekid. Pored terena već je spreman Gabrijel Žesus.

50′ - Nastavio je Siti sa dominacijom u posjedu. Za sada, bez prave šanse.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, plavi tim iz Mančestera hvata zaostatak za plavcima iz zapadnog Londona. Bez promjena u sastavima, obje ekipe kreću s istim snagama.

45' Kraj poluvremena. Na odmor se odlazi rezultatom 1:0 za londonski tim.

43' GOOOOOL! Čelsi vodi golom Kaija Haverca. Čudesna lopta Mounta za Nijemca koji izlazi na Edersona, zaobilazi ga i postiže za 1:0.

39′ - Prinudna izmjena u Čelsiju. Povređeni Tijago Silva je napustio teren, umesto njega ušao je Andreas Kristensen.

37′ - Dobar kontra-napad Čelsija. Loptu je povukao Kante, zatim proigrao Haverca pred šesnaestercem, ali je dribling Nemca zaustavio Zinčenko.

34′ - Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Ilkaj Gundoan zbog prekršaja nad Tijagom Silvom.

30' - Voker je probio po desnoj strani. Centrirao je po zemlji, ali Marez nije stigao na tu loptu.

27' - Fantastična šansa za Fila Fodena. Dobio je odlučnu loptu od De Brujnea, izašao ispred golmana, ali se pojavio Ridiger i izblokirao njegov pokušaj.

21' - Sterling je raspoložen za igru. Djeluje najraspoloženije za igru u ekipi Mančester Sitija.

17' - Čilvel je centrirao za Kantea. Iako visinski inferioran, on je zahvatio loptu glavom, ali ju je poslao preko gola.

14' - Veliku priliku propušta Verner! Pukla je odbrana Mančester Sitija, Verner je dobio loptu u trku, ali mu je ostala iza leđa i jako slabo je šutirao. Pola minuta kasnije je ponovo šutirao, ovog puta snažnije, ali biće korner.

12′ - Za sada izuzetno visok tempo. Oba tima imaju napadačkih aspiracija.

10′ - Vrlo lako su i jedni i drugi mogli do pogotka. Verner je na pet metara od gola promašio loptu, da bi u kontra-napadu na drugoj strani ispred Mareza uklizao Ridiger i sprečio Alžirca da šutira sa sedam metara.

8′ - Dobra šansa za Siti! Ederson je fantastičnim pasom spojio Sterlinga sa golom, ali je napadaču Građana pobegla lopta koju je u korner izbacio Džejms.

7′  - Vrlo brzo je Siti preuzeo kontrolu nad posedom.

4′  - Čelsi nešto konkretniji od početka meča. Plavi su mogli opasno da zaprete kod pokušaja Haverca, ali se lopta odbila u ruke Edersona.

1' Počela utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije