Fudbal

Uživo: Glupost Žandera, Olimpijakos vodi iz penala

Uživo: Glupost Žandera, Olimpijakos vodi iz penala
Foto: Screenshot | Uživo: Tomane promašio penal, bez golova na poluvremenu

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Olimpijakosu u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

"Bratski" klubovi iz Pireja i Beograda boriće se za treću poziciju Grupe B, odnosno "evropsko proljeće".

Olimpijakosu će za plasman u nokaut fazu Lige Evrope biti potrebna pobjeda, dok je Zvezdi neophodan barem remi, zbog pobjede u Beogradu od 3:1.

Prenos meča:

87' - El Arabi je bio siguran sa bijele tačke i doveo Olimpijakos na korak do Lige Evrope.

86' - Nevjerovatna glupost Žandera, igrao je rukom i napravio penal.

70' - Ponovo je zaprijetio Podens. Uputio je veoma opasan šut ka golu Zvezde, ali na sreću po crveno-bijele iz Beograda lopta je prošla pored stative.

68' - Umalo da Van La Para iznenadi golmana domaćih i oduzme mu loptu. Potpuna inicijativa beogradskog tima u ovim trenucima meča.

66' - Garsija je ukrao loptu, dodao je Van la Pari, ali on izabrao najgoru moguću opciju, šutirao sa 20-ak metara od gola, a loptu jedva dobacio do protivničkog gola.

63' - Ponovo Borjan. Na vrijeme je prepoznao opasnost i izašao te skratio ugao. Odbranio je šut Podensa i tako opet spasio Zvezdu.

60' - Mnogo reće sada za beogradski tim. Nakon ubačaja sa lijeve strane El Arabi je bio najviši u skoku i sjajno je šutirao, ali se na putu ka mreži stativa ispriječila lopti.

56' - Sjajno se snašao Marin kada je primio loptu u kanenom prostoru i tukao iz okreta. Ipak, njegov udarac bio je slab za golmana domaćih.

54' - Ponovo prijeti Giljerme i ponovo Borjan spašava zvezdu. Raspalio je igrač Olimpijakosa, ali se istakao golman gostiju.

50' - Malo je zbunjeno djelovala odbrana Zvezde zbog čega je Olimpijakos došao u novu priliku. U prilici je bio Podense, ali je na sreću beograđana šutirao pored gola.

46' - Olimpijakos je odmah krenuo oštro i već na startu zaprijetio. Lukavo je šutirao Giljerme, ali je bio neprecizan.

Prvo poluvrijeme:

45 + 3' - Kraj prvog poluvremena. Igrači Olimpijakosa i Zvezde na odmor odlaze bez golova.

43' - Odmah potom uslijedila je i kontra Zvezde. Probio je Marin, i pokušao da pronađe nekoga u sredini ali nije bilo nikoga.

43' - Uslijedila je kontra Olimpijakosa, ali su Beograđani uspjeli da se odbrane.

42' - Tomane je promašio penal. Sa bijele tačke je zatresao prečku. Prethodno je oboren Giljerme oborio Marina u kaznenom prostoru.

34' - El Arabi je sada bio u izuzetnoj prilici, ali je šutirao glavom preko gola. Na sreću Zvezde nije se najbolje snašao.

32' - Borjan je sada spasio Zvezdu. Bilo je jako opasno, golman Zvezde je skinuo dva šuta u roku od sekund.

27' - Uslijedila je kontra Zvezde. Izvanredno se Vukanović oslobodio igrača, povukao kontru 3 na 2, ali onda... Kasnio je pas za Garsiju, došao je do Marina, a on se jako, jako sporo i slabo snašao, pa mu je šut izblokiran.

26' - Niko nije izašao na Kamaru nakon što mu se odbila lopta, ali je na sreću on neprecizno šutirao.

23' - Opasno je bilo pred golom Zvezde, ali je Gobeljić odlično startovao i vjerovatno spasio gol u posljednjem trenutku.

18' -Ruben Semedo je pronašao mjesta kako bi dočekao centaršut iz slobodnjaka i u blizini bijele tačke pokušao glavom. Njegov pokušaj nije bio precizan i lopta odlazi daleko od desne stative. Lopta je otišla van terena.

11' - Podense je dobro probio, lopta je došla do Bukalakisa, ali se on nije namjestio na šut prije nego što mu je loptu izbio Garsija. Argentinac je izgubio loptu nekoliko sekundi kasnije, Bukalakis uspio da šutne, ali nije bilo opasnosti po Borjana.

7' - Šut protivnika sa preko 30 metara bio je lak posao za Milana Borjana.

5' - Zvezda prva prijeti, pokušao je Vukanović ali lopta ide preko gola 

1' - Počeo je meč, kreće odlučujuća borba za evropsko proljeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije