Fudbal

Valbuena svjedočio na suđenju protiv Benzeme

Valbuena svjedočio na suđenju protiv Benzeme
Foto: Tanjug/AP | Valbuena svjedočio na suđenju protiv Benzeme

PARIZ - Na sudu u Parizu počelo je suđenje napadaču Real Madrida Karimu Benzemi i još četvorici muškaraca koji su optuženi da su 2015. godine snimkom seksa ucjenjivali saigrača iz reprezentacije Metjua Valbuenu.

Benzema, koji je ove godine jedan od najvećih kandidata za "Zlatnu loptu", optužen je za učestvovanje u pokušaju ucjene, a prijeti mu do pet godina zatvora i novčana kazna od 75.000 evra.

Benzema je navodno zajedno sa još cetiri osobe tražio od Valbuene izmedu 50 i 100 hiljada evra kako sporni snimak ne bi bio objavljen.

Tužioci tvrde da je on podstrekivao Valbuenu da plati ucjenjivačima kako bi seksualno eksplicitni video držao dalje od očiju javnosti.

Valbuena je na sudu svjedočio o razgovoru sa ucjenjivačem, kazavši kako je bilo jasno da on želi novac i da ga je pokušaj ucjene ostavio u strahu za karijeru i mjesto u nacionalnom timu.

"Nije bilo govora o iznosu novca, ali postojala je prijetnja ljudi koji su mi govorili da imaju nešto o meni," rekao je napadač grčkog Olimpijakosa.

Ucjenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativcu Džibrilu Siseu kako bi nagovorio Valbuenu da ih isplati.

Umjesto toga, Sise ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena.

Navodni ucjenjivači su potom angažovali Benzemu da obavi taj posao.

"Vlasnici videa su veliki, veliki nasilnici," kazao je Benzema Valbueni, dodavši da ga može upoznati sa prijateljem kako bi riješio problem.

Valbuena je u početku riječi svog saigrača iz reprezentacije tumačio kao prijateljski savjet, prije nego što je shvatio da je Benzema povezan sa ucjenjivačima.

U identifikaciji navodnih ucjenjivača pomogli su snimci telefonskih razgovora koje je snimao tajni policajac koji je "glumio" Valbueninog posrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije