Fudbal

Valensija šokirala Amsterdam, Inter ispao uz tri poništena gola

Valensija šokirala Amsterdam, Inter ispao uz tri poništena gola
Foto: Tanjug/AP | Valensija šokirala Amsterdam, Inter ispao uz tri poništena gola

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona iz grupa E, F, G i H, a "veče odluke" za evropske velikane pored pobjeda Liverpula i Napolija, obilježio je i poraz prošlogodišnjeg polufinaliste Ajaksa od Valensije od 1:0, koji ga je koštao nastavka takmičenja. Tako da dalje idu i Barselona, Borusija Dortmund, Lajpcig, Lion, Čelsi, Valensija.

Pravi šok na Johan Krojf Areni u Amsterdamu priredili su navijačima domaći fudbaleri koji nisu uspjeli da odigraju onako kako se od njih očekuje, a gol Rodriga, koji je postigao za Slijepe miševe u 24. minutu, odveo je njegov tim na drugo mjesto grupe H.

Ispadanje Kopljanika, koji će proljeće dočekati u Ligi Evrope, kao trećeplasirani tim grupe H, pratila je pobjeda Čelsija nad Lilom od 2:1, za prvo mjesto u grupi.

Kada je riječ o ostalim timovima i grupama, i te kako je bilo dramatično u Grupi F. Barselona je prije posljednjeg kola obezbijedila plasman dalje sa prvog mjesta, pa je priuštila sebi "luksuz" da na gostovanje Interu dođe bez najvećih zvijezda. To je ujedno i dalo nadu Neroazurima da pobjedom nad Kataloncima mogu dalje. Ipak, uvodne promašaje Lukakua, kaznio je Perez, poslije asistencije Vidala u 23. minutu.

Pred domaćim fudbalerima bio je težak zadatak da preokretom dođu do osemine finala, a nadu navijača probudio je Lukaku pogotkom u 44. minutu. 

Zanimljivo, tokom meča, jednom u prvom i u dva navrata u drugom poluvremenu, Inter je dolazio do pogotka, ali je sudija svaki put poništavao iste zbog ofsajda. Do kraja, tačku na loše veče domaćih fudbalera stavio je mladi Fati koji je golom za Barselonu postao najmlađi strijelac u istoriji Lige šampiona

Sa druge strane, popularni milioneri su u Dortmundu poveli golom Sanča, da bi dramu čitave grupe "zakuvao" Soucek izjednačujućim golom dva minuta prije kraja poluvremena. Ipak, gol vrijedan plasmana za trofej Lige šampiona postiže Brand u 61. minutu.

PROČITAJTE JOŠ: Liverpul ukrotio "bikove" u Salcburgu, dalje ide i Napoli

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije