Fudbal

Vejnović za "Nezavisne" otkrio da li namještao utakmice Zvijezde 09

Vejnović za "Nezavisne" otkrio da li namještao utakmice Zvijezde 09
Foto: Ilustracija | Vejnović za "Nezavisne" otkrio da li namještao utakmice Zvijezde 09

Povodom afere o navodnom namještanju utakmica Zvijezde 09 u njihovoj debitantskoj sezoni u BH.

Telekom Premijer ligi BiH u ekskluzivnom razgovoru za "Nezavisne novine" govorio je jedan od dvojice osumnjičenih fudbalera Nemanja Vejnović.

Stoper kluba iz sela Stanišići kod Bijeljine, koji svoje utakmice igra u Ugljeviku, odbacio je optužbe koje mu se stavljaju na teret.  

"Nema ni trunke istine u navodima i optužbama koje mi stavljaju na teret. Nisam ništa namjestio. Odgovorno tvrdim da niko u moje ime, niti sam ja lično uplatio bilo kakav listić vezano za utakmice Zvijezde 09. Spreman sam ići na poligraf, na sud, u policiju ili bilo koju instituciju da dokažem svoju nevinost. Naravno da su neki rezultati sumnjivi, ali šta očekivati kada trener naprimjer protiv Sarajeva, jedne od najjačih ekipa u BiH, postavi našu formaciju igre 3-5-2, a da pritom nikada ranije nismo odradili niti jedan jedini trening u toj formaciji. Rekao sam da ćemo izgubiti 10:0, ali to su rekli i svi drugi koji se imalo razumiju u fudbal", kazao je između ostalog Vejnović danas za "Nezavisne".

On je između ostalog govorio i o porukama koje su kružile među igračima, trenutnom odnosu sa predsjednikom kluba Borisom Stanišićem, te odgovorio na pitanje da li dobio poziv iz policije. 

Osim njega za namještanje i povezanost sa ljudima u kladionicama optužen je i njegov saigrač Ibrahim Škahić.

Kompletan razgovor sa Nemanjom Vejnovićem možete pročitati u sutrašnjem printanom izdanju "Nezavisnih novina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije