Fudbal

Velež dočekuje Široki Brijeg

Velež dočekuje Široki Brijeg
Foto: FK Velež/Facebook | Velež dočekuje Široki Brijeg

Fudbaleri Veleža i Širokog Brijega otvoriće u Mostaru 17. kolo Premijer lige BiH. Utakmica je na rasporedu sutra od 18 časova na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Teško je reći ko je favoriti u ovom meču jer je Velež domaćin i ima dobru ekipu, dok je Široki Brijeg bolje pozicioniran na tabeli i nalazi se u seriji dobrih rezulatata.

Velež se nalazi samo jedno mjesti iznad zone ispadanja sa osvojenih 14 bodova i gol razlikom 17:22, a treba istaći i da su im oduzeta tri boda zbog prekida utakmice njihovih navijača protiv Borca.

Široki Brijeg je na šestoj poziciji sa 23 boda. Utakmice Širokog Brijega po običaju su sa malo golova pa je i tako gol razlika u 16. odigranih kola 15:14.

U posljednjih pet kola Široki Brijeg je osvojio 10 bodova, a Velež pet bodova i sve su to pokazatelji da je Široki u nešto boljoj formi.

Ipak treba uzeti u obzir da je Velež domaćin i da trener Feđa Dudić na raspolaganju ima igrače vrhunskog kvaliteta kao što su Brandao, Radovac, Zajmović i Vehabović.

Velež je prošlo kolo imao prednost od jednog gola sve do 90+4 minuta kad je Sloboda izjednačila na "Tušnju" rezultat na 1:1, a prethodno je Brandao bio strijelac u 15. minuti za vođstvo Veleža.

Široko Brijeg je u prethodnom kolu u Trebinju savladao Leotar 3:1 i pokazao da je u dobroj formi.

Jure Ivanković trener Širokog Brijega u sutrašnjem meču imaće slatke muke oko sastava ekipe jer svi igrači koje ima na raspolaganju igraju u dobroj formi. Svakako da najviše možemo očekivati od Brekala, Obšivača i Mujana.

Susret između Veleža i Širokog Brijega je prvi u okviru 17. kola, a ostale utakmice igraju se u subotu i nedjelju.

U subotu se sastaju

  • Sarajevo – Sloboda
  • Tuzla Siti – Zrinjski

U nedjelju igraju

  • Posušje – Leotar,
  • Borac – Rudar Prijedor
  • Željezničar – Radnik.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije